Rôzne Správy

Dobrá správa pre cestujúcich! Bratislava má 8. najlepšie letisko vo východnej Európe

Pasažieri v ankete vyjadrovali spokojnosť s ukazovateľmi, akými sú vybavovanie na check-ine, prílety, odlety, nákupné možnosti, bezpečnosť či pasová kontrola.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa pre cestujúcich! Bratislava má 8. najlepšie letisko vo východnej Európe
23
Galéria
Zdroj: TASR

Bratislavské Letisko M. R. Štefánika sa štvrtý rok po sebe umiestnilo medzi TOP 10 najlepšími letiskami východnej Európy. Vyplýva to z celosvetovej ankety Skytrax – World Airport Awards. Letisko v slovenskom hlavnom meste v nej vo svojom regióne obsadilo ôsme miesto.

Hodnotili 550 letísk

„Ôsme miesto považujeme za pekný výsledok. Teší nás o to viac, že sme ho dosiahli vo finančnej situácii, ktorá nám neumožňuje investovať do rozvoja tak, ako by sme si priali. Napriek tomu sa nám darí neustále zlepšovať služby, ktoré cestujúci ocenili tým, že nám dali v obrovskej konkurencii ostatných letísk svoj hlas,“ zhodnotil generálny riaditeľ bratislavského letiska Ivan Trhlík.

Do ankety sa celosvetovo zapojilo 13,82 milióna cestujúcich 105 národností.

Dotazníky vypĺňali návštevníci letísk od júla 2016 do februára 2017 cez webovú stránku worldairportsur­vey.com, kde hodnotili 550 letísk po celom svete. Pasažieri v ankete vyjadrovali spokojnosť s takými ukazovateľmi, akými sú vybavovanie na check-ine, prílety a odlety, nákupné možnosti, bezpečnosť či pasová kontrola. Ocenenie World Airport Awards je známe aj pod názvom Passengers Choice Awards.

Nový VIP terminál na letisku
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM