Tomáš Stupavský Samospráva

Dobrá správa! Počas podujatia „Bratislava pre všetkých“ budú posilnené spoje MHD a jazdiť bude aj historická električka

Cez víkend sa bude konať podujatie „Bratislava pre všetkých 2015“, čo znamená, že naše hlavné mesto otvorí svoje brány pre tisíce návštevníkov. Na túto udalosť reaguje aj dopravný podnik tým, že zabezpečí posilovú dopravu do lokalít s najvyšším záujmom návštevníkov.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa! Počas podujatia „Bratislava pre všetkých“ budú posilnené spoje MHD a jazdiť bude aj historická električka
Zdroj: TASR

Dni Bratislavy sa začínajú už v piatok 24. apríla, ale posilnená mestská hromadná doprava (MHD) bude až od soboty 25. apríla do nedele 26. apríla. Dopravný podnik ľudí vyzýva, aby uprednostnili hromadnú dopravu pred cestou osobným automobilom, z dôvodu každoročných problémov s parkovaním.

Prehľad posilnených spojov

Ak sa budete chcieť dostať do Devína alebo Botanickej záhrady, môžete využiť električkovú linku č. 4 (iba do Botanickej záhrady) alebo autobusové linky 28 a 29, ktoré budú jazdiť od Nového SND, resp. spod Mosta SNP v 15-minútovom intervale v čase od cca 10:00 do 20:00. Premávať na tejto trase budú kĺbové vozidlá a podľa potreby aj vložené spoje.

Do Zoologickej záhrady bude doprava zabezpečená posilnenými linkami 31 a 39 v čase od 10.00 – 19.00. Obe linky budú mať spolu interval 5–7 minút. Z centra alebo mestských častí Lamač a Záhorská Ves bude možné použiť aj linky 30 a 37 v spoločnom intervale 8–12 minút. Posilnená bude aj linka 32 z Dlhých dielov a Hlavnej stanice v intervale 15 minút.

Dopravu do Bratislavského lesoparku (najmä navštevovaná oblasť Partizánskej lúky, Železnej studienky a Kačína) zabezpečí linka 43 v 20-minútovom intervale s kĺbovými vozidlami. Z centra mesta budú do lesoparku premávať aj trolejbusové linky 207, 211 a 212.

Počas podujatia budú bezplatne premávať historické električky č. 18 a 31 a to v čase od 10:00 do 17:00 po okružnej trase: Vazovova – Krížna – Špitálska – Nám. SNP – Kapucínska – tunel – Most SNP -Jesenského – Kamenné nám. – Špitálska – Americké nám. – Blumentál -Vazovova.

Prečítajte si tiež: Bratislava otvorí brány pre všetkých návštevníkov

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM