Adriana Banásová Kultúra

Do Umelky zavítala nová výstava, predstavia sa sochári zo združenia Resculpture.sk

Galériu Slovenskej výtvarnej únie (SVU) Umelka v Bratislave zaplnili novou tvorbou členovia sochárskeho združenia Resculpture.sk. Výstavu nazvali Persona a potrvá do 13. decembra.

Ilustračný obrázok k článku Do Umelky zavítala nová výstava, predstavia sa sochári zo združenia Resculpture.sk
Zdroj: TASR

„Výtvarníci tentoraz tvorili na tému persona, skrývanie či odhaľovanie ľudskej identity. Cez figúru sa vzájomne podporujú v tvorbe a jej prezentácii. Keďže sochárske umenie v súčasnosti nie je na výslní, ustupujú od neho a vyjadrujú sa aj inými výtvarnými médiami,“ zdôvodnila pestrosť diel na stredajšej (25.11.) vernisáži kurátorka výstavy Sabina Jankovičová.

Peter Šelc vystavuje objekty z patinovanej sadry a maľované obrazy, Ivan Patúc priestorový obraz Anonym vytvorený z medi, hliníka a železa. Robert Czingel sa prezentuje šiestimi veľkoplošnými figuratívnymi akrylovými maľbami, Ivana Sláviková digitálnou fotografiou Corpus Christi, Jozef Suchoža post fotografiou Photothypia (Persona).

Martin Ščepka vytvoril dva objekty z umelého kameňa na báze epoxidu a zo zlata (Torzo, Fragment) a tri olejomaľby Intimacy. Alžbeta Lišková vyrezala z dvojmetrového molitanu dve postavy v diele Dlhý dialóg. Karin Patúcová Lunterová sa prezentuje súborom Disconnection, ktorý vytvorila digitálnou tlačou a kameninou. Expozíciu spestrujú dve videá.

Eva Masaryková na vyše štvorminútovú snímku Hip Hopes použila tlač na plexisklo. Jozef Kurinec svoje 10 minútové video nazval Ako dlho mám ešte čakať?

ilustračná foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM