Nina Táborská Samospráva

Do prvého ročníka základných škôl zapísali bratislavské mestské časti viac detí, ako po minulé roky

V Novom Meste a v Dúbravke sa tento rok zapísalo viac detí do prvého ročníka základných škôl ako po minulé roky. V Novom Meste zapísali viac ako 524 detí, v Dúbravke je ich 386.

Ilustračný obrázok k článku Do prvého ročníka základných škôl zapísali bratislavské mestské časti viac detí, ako po minulé roky
Zdroj: TASR

Spolu 524 detí zapísali ich rodičia do prvých ročníkov ôsmich základných škôl, ktoré sú v správe bratislavskej mestskej časti Nové Mesto. V porovnaní s vlaňajškom je ich o 19 viac.

„Medzi zapísanými je viac ako 250 detí, ktoré pochádzajú z iných bratislavských mestských častí alebo dokonca z miest a obcí mimo Bratislavy,“ informoval starosta Nového Mesta Rudolf Kusý.

Zápisy prvákov sa v mestskej časti konali uplynulý piatok a sobotu. Najväčší záujem bol o Základnú školu Za kasárňou, do ktorej rodičia zapísali 165 detí. Nasledujú Základná škola Sibírska (75), Cádrova (65) a Jeséniova (63). Z celkového počtu zapísaných prvákov bolo 265 chlapcov a 259 dievčat.

Podľa samosprávy až 99,9 percenta žiakov základných škôl z Nového Mesta skončilo v minulom školskom roku ročníky s celkovým hodnotením „prospel“.

„V testovaní deviatakov dosiahli novomestskí žiaci minulý rok vyššiu úspešnosť (68 percent slovenský jazyk, 60,7 percenta matematika), ako je celoslovenský priemer,“ uviedla mestská časť.

V Dúbravke pribudlo prvákov

V bratislavskej mestskej časti Dúbravka zaevidovali na nedávnom dvojdňovom zápise 386 prvákov do štyroch základných škôl. Z toho je 165 dievčat a 221 chlapcov.

„Je to až o 42 detí viac ako pri minuloročných zápisoch,“ spresnil dúbravský starosta Martin Zaťovič.

Najväčší záujem je už tradične o ZŠ Pri kríži, kde zapísali 137 žiakov, škola na Sokolíkovej zapísala 103 detí. Zvýšil sa aj počet prvákov na ZŠ Nejedlého až na 85, pričom vlani to bolo len 57. Iba škola na Beňovského zapísala menej detí než minulý rok, oproti 67 tentoraz len 61.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM