Rôzne

Do projektu OLOmpiáda sa zapojil rekordný počet 111 bratislavských škôl

Zábavno-poučný program pre bratislavské deti s názvom OLO art sa dnes začal veľkým bubeníckym rachotom na prízemí hotela Crowne Plaza. Melódie odpadu si s etnobubnovou školou Rytmika zahralo 400 detí s plastovými nádobami a fľašami čiastočne naplnenými šuchotiacim materiálom.

Ilustračný obrázok k článku Do projektu OLOmpiáda sa zapojil rekordný počet 111 bratislavských škôl
Zdroj: TASR

Po hlučnom úvode podujatie v rámci tradičnej OLOmpiády otvoril primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal s generálnym riaditeľom spoločnosti OLO (Odvoz a likvidácia odpadu) Branislavom Cimermanom a herečkou Petrou Polnišovou ako členovia OLOmpijského výboru.

Za moderovania Romana Juraška si Petra Polnišová vyslúžila najväčší potlesk a následne absolvovala neplánovanú autogramiádu pre uspokojenie množstva malých obdivovateľov.

Trojdňové podujatie je vyvrcholením celoročnej súťaže škôl v zbere papiera a plastov. Do štvrtého ročníka sa prihlásil rekordný počet 111 materských, základných a špeciálnych škôl s 22.000 deťmi.

Tie, ktoré sa prihlásili najskôr, sú vo výbere 1200 detí do záverečného podujatia OLO art, ktoré sa začalo dnes. Okrem spoločnej hudobnej účasti sa deti rozdelené do pracovných skupín vystriedali pri kreatívnej tvorbe z odpadových materiálov pod odborným vedením lektoriek a na besedách o knihách.

Tohtoročná téma OLOmpiády Človek a zem má podnázov Začnime každý od seba. Pokračuje pod tradičným mottom: Dajme veciam druhú šancu, vdýchnime im druhý život. OLO art bude aj nasledujúce dva dni (8. a 9.12.), kde ďalším skupinám detí budú robiť hravú spoločnosť moderátorka Adela Banášová, herec Lukáš Latinák, speváčka Misha, karikaturista Alan Lesyk, výtvarník Ladislav Jakubčo a spisovateľka Toňa Revajová.

Ivo Nesrovnal ocenil, že mestská organizácia OLO organizuje toto podujatie pre deti, ktoré ovplyvňuje ich vzťah k okoliu a životnému prostrediu.

„Doma triedime všetko. Každý víkend vynášam triedený odpad do kontajnerov. Zaujímavé je, že dnes tvoria najviac odpadu plasty. Za našich mladých čias to nebolo, lebo sa tovar balil do papiera a skla a to sa vracalo. Plasty veľmi zaťažujú životné prostredie a je dôležité naučiť deti separovať,“ zdôvodnil primátor.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM