Nina Táborská Samospráva

Do projektu „Myslím teda podnikám“ je zapojených 29 spoločností

Hlavné mesto SR Bratislava koncom septembra spustilo balík opatrení na podporu podnikania v hlavnom meste pod názvom „Myslím, teda podnikám“. Do projektu je zapojených 29 spoločností, ktoré balík služieb využívajú.

Ilustračný obrázok k článku Do projektu „Myslím teda podnikám“ je zapojených 29 spoločností
Zdroj: TASR

Balík zahŕňa opatrenia zamerané na vzdelávacie a mentoringové služby Smart Point Bratislava, environmentálne poradenstvo EKO+ Bratislava a podporu experimentálneho priestoru FabLab.

Do programu EKO+ Bratislava sa zapojilo 17 spoločností, ktorým záleží na ochrane životného prostredia a majú záujem prezentovať svoje výrobky a služby ako „Eco Friendly“. Úvodný workshop sa konal dňa 21. októbra v priestoroch Primaciálneho paláca v Bratislave, pričom základným bodom programu bola Metodika čistejšej produkcie, environmentálna politika a stratégia (ISO 14 001), riadenie environmentálnych dát a proces súladu s legislatívou.

Mentoring, konzultácie, sieťovanie a školenia

V súčasnosti prebiehajú v jednotlivých firmách prostredníctvom nezávislých konzultantov individuálne konzultácie, ktoré majú za cieľ identifikovať možnosti úspor, znížiť riziká prípadných sankcií a zefektívniť manažment životného prostredia. V rámci programu sa účastníci môžu dozvedieť či spĺňajú súčasné, ako aj pripravované zákonné požiadavky v oblasti odpadov, obalov, ovzdušia, ochrany vôd a čo môžu urobiť pre zefektívnenie manažmentu životného prostredia vo svojej spoločnosti.

Posledný workshop k tomuto programu sa bude konať dňa 27. novembra 2015 v Primaciálnom paláci v Bratislave.

Mentoring, konzultácie, sieťovanie a školenia – to všetko ponúka mladým začínajúcim podnikateľom Smart Point Bratislava. Úvodné stretnutie sa konalo dňa 21. októbra počas ktorého sa stretli účastníci programu spolu s mentormi a zástupcami mesta Bratislava.

Do programu bolo odbornou komisiou vybraných 12 spoločností z 15 prihlásených.

Na pravidelných workshopoch účastníci získavajú zručnosti potrebné k ich podnikaniu, ako sú napr. príprava business modelu, model canvas, efektívna komunikácia a získanie sebavedomia pri prezentácii produktu, design thinking, validácia produktu v praxi (v uliciach mesta) a pododbne.

Vyvrcholenie programu

Pod dohľadom skúsených trénerov a mentorov v ňom môžu mladí ľudia pretvoriť svoje biznis nápady – v oblasti informačno-komunikačných technológií, zelenej ekonomiky a kreativity – do skutočného podnikateľského zámeru, ktorý obstojí aj v európskej konkurencii.

Vyvrcholením programu bude Finančné fórum pre malých a stredných podnikateľov, do ktorého postúpi 8 vyselektovaných podnikateľských subjektov z mentoringového programu. Fórum sa bude konať dňa 14.12.2015 v pri­estoroch Justiho siene v Primaciálnom paláci.

Zavŕšením tohto ročníka podpory podnikania v meste Bratislava bude výstava fotografií z jednotlivých workshopov a podujatí a prezentácia výrobkov FabLab Bratislava v priestoroch výstavnej siene Archa v dňoch 14. – 21. 12. 2015, ktorá bude prístupná širokej verejnosti.

Prečítajte si tiež: V Bratislave prebieha kontrola správneho platenia dane za nehnuteľnosti, do mestského rozpočtu pribudne približne 400-tisíc eur

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM