Nina Táborská Samospráva

Do práce sa dostanete aj na dvoch kolesách. Bratislavčanov o tom presvedčilo včerajšie podujatie

Ak si chcete zlepšiť zdravie či postavu, ušetriť si nervy cestou do práce a vyhnúť sa každodenným dopravným zápcham, bicykel je vhodným dopravným prostriedkom pre vás. Na to, aby sme boli rýchli, nám stačia aj dve kolesá. Navyše spravíme aj niečo pre seba.

Ilustračný obrázok k článku Do práce sa dostanete aj na dvoch kolesách. Bratislavčanov o tom presvedčilo včerajšie podujatie
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

V rámci Európskeho týždňa mobility ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja uskutočnilo podujatie „Presadni na bicykel“, cieľom ktorého bola propagácia bicykla ako ideálneho dopravného prostriedku po mestách. Zúčastniť sa mohol každý. Akcia sa konala až do večerných hodín na námestí obchodného centra Eurovea.

Tento rok sa rezort ale nesústredil len na propagáciu cyklistiky. Na slovenských cestách je stále viac cyklistov, čo sa bohužiaľ odráža aj na zvýšenom počte dopravných nehôd.

Aj preto ste tento rok mohli na podujatí nájsť napríklad stánok venovaný záchrane cyklistu, simulátor prevrátenia vozidla pri dopravnej nehode, opilecké okuliare či stánok Červeného kríža, v ktorom vás naučia, ako podať rýchlu pomoc.

Svoje vedomosti návštevníci otestovali v cyklo-kvíze a o tom, že bezpečnosť cyklistiky závisí nielen od znalosti pravidiel premávky, ale aj schopnosti správne ovládať bicykel sa presvedčili v stánku rýchleho kurzu cyklistiky s inštruktorom.

Okrem toho ste mali možnosť zistiť, ako opraviť bicykel a podľa špeciálnej váhy zostavť za pomoci odborníka vzorový jedálniček či tréningový plán.

Takto vyzerá simulátor prevrátenia pri dopravnej nehode
1
Galéria
Presadnite na bicykel! Týžďeň mobility plný zaujímavých podujatí
9
Galéria
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM