Správy

Do Kittsee sa počas víkendu vlakom nedostanete. Pripravené sú náhradné autobusy

Regionálne vlaky Železničnej spoločnosti Slovensko na trase Bratislava-Petržalka – Kittsee obmedzí počas víkendu prestavba trate v Rakúsku. Práce budú prebiehať v sobotu 25. a v nedeľu 26. júla 2015 (oba dni v čase od 7.10 h do 13.50 h).

Ilustračný obrázok k článku Do Kittsee sa počas víkendu vlakom nedostanete. Pripravené sú náhradné autobusy
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk

Celkovo na tomto úseku počas víkendových dní premáva 21 regionálnych expresov (REX) tam aj späť. Obmedzenie sa dotkne šiestich z nich premávajúcich na trase Bratislava-Petržalka – Kittsee – Wien Meidling – Deutschkreuz.

Týchto šesť spojov bude v dotknutom úseku Bratislava-Petržalka – Kittsee nahradených autobusmi. Platí to pre vlaky v oboch smeroch. Výluku realizujú rakúske železnice (ÖBB).

Doprava z Bratislavy do Viedne a späť

Na začiatku trasy z Bratislavy do stanice Kittsee a na konci trasy z Kittsee do Bratislavy sú vlaky nahradené autobusmi. Autobusy na trase z BA jazdia v iných časových polohách (idú podľa osobitného cestovného poriadku – približne o 20 min skôr)

Náhradné autobusy budú pristavené pred budovami staníc: Bratislava-Petržalka a Kittsee. Všetky autobusy budú v stanici Kittsee nadväzovať na vlaky z/do Viedne a Deutschkreutzu od stanice Kittsee do Viedne ide vlak podľa cestovného poriadku ÖBB.

Preprava bicyklov v spojoch náhradnej autobusovej dopravy nie je z prevádzkovo-prepravných dôvodov možná.

Podrobnosti o výluke a cestovné poriadky náhradnej autobusovej dopravy sú zverejnené na internetovej stránke ZSSK.

ZSSK a Rakúske spolkové železnice ÖBB sa cestujúcim ospravedlňujú za problémy spôsobené obmedzeniami v osobnej železničnej doprave.

Prečítajte si tiež: Nový spoj do Kittsee? Obyvatelia prihraničných obcí by takú možnosť privítali

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM