Kultúra

Do Bratislavy príde legendárny herec John Malkovich. Vystúpi na festivale Viva musica!

Známy bratislavský hudobný festival privíta svetoznámu hereckú hviezdu. John Malkovich sa na Slovensku predstaví trochu netradične - v sprievode orchestra.

Ilustračný obrázok k článku Do Bratislavy príde legendárny herec John Malkovich. Vystúpi na festivale Viva musica!
Zdroj: TASR

Mestský hudobný festival Viva Musica!, ktorého cieľom je ponúknuť klasickú hudbu netradičným spôsobom, prinesie do Bratislavy a okolia počas celého leta desiatky koncertov. Organizátori už zverejnili niekoľko lákadiel, z ktorých najväčším bude zaiste vystúpenie americkej hereckej legendy – Johna Malkovicha.

Malkovich s orchestrom

Skvelý herec, režisér a producent John Malkovich sa na otváracom koncerte 14. ročníka festivalu predstaví netradične, v sprievode orchestra s projektom Rozprava o slepcoch (Report on the Blind).

„Dielo, ktoré spája hudbu a hovorené slovo, vzniklo na motívy románu O hrdinoch a hroboch spisovateľa Ernesta Sabata. Malkovichom starostlivo vybrané textové pasáže z románu s rovnomenným názvom Rozprava o slepcoch sú vložené do hudby Koncertu pre klavír a sláčiky ruského skladateľa Alfreda Schnittkeho. Expresívny monológ na tému strachu, zla a paranoje dopĺňa Schnittkeho hudbu a vytvára s ňou pôsobivý dialóg, stáva sa jej súčasťou,“ informujú organizátori koncertu na webovej stránke festivalu.

Johna Malkovicha v úlohe rozprávača na pódiu doplní pôvabná svetovo uznávaná klaviristka ruského pôvodu Anastasya Terenkova a špičkový taliansky orchester I Solisti Aquilani pod taktovkou talianskeho dirigenta Alvisa Casellatiho.

Koncert, ktorý určite nebude mať núdzu o divákov, sa uskutoční v Starej tržnici v piatok 6. júla 2018 o 20:00 hod. Vstupenky si môžete kúpiť TU.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM