Kultúra Rôzne

Do Bratislavy mieri unikátna výstava LEGO modelov. Uvidíte aj Sagana v životnej veľkosti

Už onedlho sa môžete v Bratislave tešiť na veľkolepú výstavu modelov z LEGO kociek. V rámci nej uvidíte viac ako 100 najlepších exponátov z celej Európy.

Ilustračný obrázok k článku Do Bratislavy mieri unikátna výstava LEGO modelov. Uvidíte aj Sagana v životnej veľkosti
10
Galéria
Zdroj: www.vystavakociek.eu

„Invázia gigantov“ je kľúčovou myšlienkou medzinárodnej výstavy modelov z LEGO kociek. Jedinečná expozícia na vás zapôsobí svojou veľkosťou a rôznorodosťou prezentovaných modelov. Výstava bude prebiehať v Galérii bývania STYLA Bratislava na Zlatých pieskoch od 14. apríla do 15. júla 2018.

Sochy športovcov či super hrdinov

Niektoré modely sú vzhľadom na svoju veľkosť obrovské, zatiaľ čo iné sú gigantické v prenesenom zmysle slova. „Na výstave prezentujeme sochy známych osobností zo sveta športu, kultúry, filmu a rozprávok vytvorené v mierke 1:1, čiže gigantov vo svojom odbore," hovorí Rafał Szymański, organizátor výstavy.

„Pretože od začiatku bolo hlavnou myšlienkou zorganizovať podujatie s kockami LEGO, ktoré by bolo jediné svojho druhu, priviezli sme do Bratislavy najlepšie exponáty z celej Európy,” dodáva Szymański.

Pre fanúšikov super hrdinov je pripravené veľké lákadlo – kópia sedemmetrového vozidla Batmana. Okrem Batmobilu, ktorý bol vytvorený z 900 000 kociek, môžete obdivovať aj postavu Batmana. Taktiež tu uvidíte aj postavy Spidermana či Iron Mana.

Na výstave v Bratislave sa bude konať aj slávnostné odhalenie sochy Petra Sagana vytvorenej kompletne z LEGO kociek. Cyklista je zobrazený v dúhovom drese majstra sveta. Sochu postavili v mierke 1:1 zo 70 000 kociek.

Zóna Star Wars

Organizátori pripravili aj špeciálnu zónu Star Wars. Fanúšikovia Hviezdnych vojen tu nájdu viac ako 100 modelov spojených s najslávnejšou ságou na svete. Star Wars District je bohatá zbierka originálnych exponátov zobrazujúcich najznámejšie lode, scény, postavy, zbrane, základne a bitky z tejto kultovej série.

Na tých mladších čaká nádherná, farebná a radostná krajina rozprávok. Deti tu môžu okrem iného obdivovať začarovanú krajinu poníkov, ostrov z filmu Angry Birds, tajomný a čarovný svet z rozprávky Alica v krajine zázrakov a mnoho ďalších.

Výstava modelov z LEGO kociek poskytuje nielen deťom, ale aj dospelým možnosť jedinečnej zábavy. Na špeciálne vyhradenej ploche FUN PARK-u na deti čaká zóna s kockami DUPLO, stolíky pre zábavu s kockami LEGO, priestor pre budovanie veľkých konštrukcií z obrovských kociek, rovnako ako mnoho ďalších lákadiel.

Otvorenie výstavy pre návštevníkov sa bude konať 14. apríla o 10:00 hod. a výstava potrvá do 15. júla 2018. Viac informácií nájdete TU.

Výstava modelov z LEGO kociek
10
Galéria
Zdroj: www.vystavakociek.eu
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM