Kultúra

V A4 bude dnešný večer venovaný banskobystrickým divadlám

Bratislavský samosprávny kraj, ako iniciátor Večera na podporu banskobystrických divadiel, vyjadruje spolupatričnosť s banskobystrickými divadlami, ktoré vďaka zásahom predsedu BBSK prišli o dotácie smerujúce na kultúrne podujatia. Večer bude venovaný tvorbe Divadla Štúdio tanca.

Ilustračný obrázok k článku V A4 bude dnešný večer venovaný banskobystrickým divadlám
Zdroj: TASR

„Svojvôľa banskobystrického župana výrazne rozvírila pokojnú hladinu kultúry na strednom Slovensku. Je našou povinnosťou na tieto kroky reagovať a vyvolať celospoločenskú diskusiu,“ vyjadril sa predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.

Bratislavský samosprávny kraj a kultúrne centrum A4 – priestor súčasnej kultúry už dnes večer o 19.00 h privítajú na verejnej diskusii v kultúrnom centre A4 na Karpatskej 2 v Bratislave riaditeľku a choreografku Divadla Štúdio tanca Zuzanu Ďuricovú Hájkovú, umeleckého šéfa Bábkového divadla na rázcestí a režiséra Mariána Pecka, člena platformy KU.BA Ľubomíra a Pavla Freša.

Večer venovaný podpore Divadla Štúdio tanca a Bábkového divadla na Rázcestí, ktorých činnosť a existencia je v posledných mesiacoch ohrozovaná mocenskými praktikami vedenia Banskobystrického samosprávneho kraja, inicioval BSK.

Diskusia je vyjadrením spolupatričnosti s bystrickými divadlami a snahou odkrývať a riešiť problémy, ktoré v tejto súvislosti divadlá riešia.

Večer bude venovaný tvorbe Divadla Štúdio tanca, ktoré sa na scéne A4ky uvedie predstavením From Side of a Man from Side of a Woman.

Výťažok z predaja lístkov bude patriť dotknutým divadlám.

Foto:Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM