Nina Táborská Rôzne

Dnes štartuje Petržalský SeniorFest

V kultúrnych zariadeniach v bratislavskej časti Petržalka sa v rámci Mesiaca úcty k starším od 6. do 20. októbra koná v poradí už 7. ročník Petržalského SeniorFestu. Začína už dnes o 16:00 v Dome kultúry Zrkadlový háj.

Ilustračný obrázok k článku Dnes štartuje Petržalský SeniorFest
Zdroj: Dnes24.sk

Seniorov čakajú popoludnia plné tanečno-zábavných a speváckych podujatí, tešiť sa môžu na rôzne výstavy, petangový turnaj či stolnotenisový turnaj o pohár starostu mestskej časti.

Konať sa bude aj na spomienková návštevu cintorína padlých vojakov v I. svetovej vojne pri bunkri BS8.

Kultúrne zariadenia Petržalky tiež informujú, že tento rok bude zaujímavosťou programu SeniorFestu humorné spracovanie svadby, kde sa predstavia petržalskí seniori a nebude chýbať ani Jablkobranie, ktoré súvisí s akciou „Jablkové hodovanie“ organizované Malokarpatským osvetovým strediskom v Modre.

Predvedú sa aj kuchári, gazdinky, pestovatelia či záhradkári, ktorí pripravia pre všetkých, ktorí nepohrdnú jablkami v akejkoľvek forme svoje pochúťky.

Súčasťou bohatého programu bude aj prednáška s názvom Danube story – Dunajský príbeh, spojená s premietaním a besedou s autormi filmu.

Tohtoročný festival sa koná s podporou Ministerstva kultúry SR. Podrobný program festivalu nájdete v klubovej činnosti seniori alebo v kalendári podujatí každého kultúrneho zariadenia Petržalky.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM