Rôzne

Začal sa Advent, cirkevný zbor v Rači už tradične organizuje Adventné zastavenie

Aj v Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania na Slovensku sa dnes začína advent a nový cirkevný rok. Cirkevný zbor ECAV v Bratislave-Rači už tradične organizuje Adventné zastavenie pri slove a hudbe.

Ilustračný obrázok k článku Začal sa Advent, cirkevný zbor v Rači už tradične organizuje Adventné zastavenie
Zdroj: TASR

„Prichádza čas štyroch nedieľ symbolizovaný adventným vencom so štyrmi sviečkami. Ale podstatné je, že duchovným obsahom tohto obdobia sú dva príchody Pána Ježiša Krista do sveta ľudí: Jeden vtedy dávno, keď vykonal dielo záchrany, a druhý, keď príde pri zavŕšení dejín ľudstva ako sudca živých a mŕtvych,“ týmito slovami charakterizoval začínajúce adventné obdobie zborový farár Cirkevného zboru ECAV v Bratislave-Rači Dušan Kováčik.

Ako zdôraznil, čas adventu je predovšetkým duchovnou prípravou ľudí na posilnenie viery a na stretanie sa s Kristom ako záchrancom, aj ako sudcom. Tomu majú napomáhať stretnutia veriacich na službách Božích, zastavenia počas adventného modlitebného týždňa, ako aj rôzne iné podujatia.

Cirkevný zbor ECAV v Bratislave-Rači už tradične organizuje Adventné zastavenie pri slove a hudbe. Tento rok sa toto podujatie uskutoční na tretiu adventnú nedeľu – 14. decembra.

V mnohých evanjelických chrámoch na Slovensku sa konajú v tomto období adventné koncerty a iné kultúrne či duchovné podujatia.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM