Nina Táborská Správy

Dnes na cestách opatrne, posvieti si na vás polícia

S cieľom pozitívne ovplyvniť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky vykonajú vo štvrtok 15. októbra policajti na území Bratislavského kraja dve osobitné kontroly. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave Lucia Mihalíková.

Ilustračný obrázok k článku Dnes na cestách opatrne, posvieti si na vás polícia
Zdroj: Policajný zbor SR

Osobitná kontrola bude prebiehať v čase od 10.30 do 13.00 h na diaľnici D1, v smere do Bratislavy, na odpočívadle Triblavina. „Zameraná bude na dodržiavanie vybraných pravidiel cestnej premávky, meranie hmotnosti, nápravových tlakov a rozmerov vozidla, dodržiavanie sociálnej legislatívy a technických predpisov,“ priblížila Mihalíková. Policajti skontrolujú tiež technický stav vozidiel, povinnosti vodiča a úhrady diaľničnej známky.

Na území Bratislavského kraja bude prebiehať osobitná kontrola vo štvrtok aj od 14.00 do 20.00 h so zameraním na dokumentovanie správnych deliktov držiteľov vozidla, ktorých porušenie polícia dokumentuje a rieši s využitím inštitútu objektívnej zodpovednosti.

„V rámci kontroly policajti nemusia vodičov pri porušení zákona o cestnej premávke zastaviť a vyriešiť priamo na mieste, ale rozhodnutie o uložení pokuty za spáchaný správny delikt zašlú držiteľovi vozidla poštou,“ vysvetlila Mihalíková.

Zároveň upozorňuje, že polícia bude vo vykonávaní častých osobitných kontrol s cieľom pozitívne ovplyvniť dopravno-bezpečnostnú situáciu na území Bratislavského kraja naďalej pokračovať.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM