KAW Správy Samospráva

"Divoké" parkovisko pod Starým mostom oplotili. Čo s ním bude ďalej?

Toto územie vodiči využívajú ako záchytné parkovisko. V posledných rokoch sa tam počas letných mesiacov objavujú často aj karavany a ich majitelia využívajú nábrežie na kemping

Ilustračný obrázok k článku "Divoké" parkovisko pod Starým mostom oplotili. Čo s ním bude ďalej?
4
Galéria

Priestor v blízkosti Starého mosta na Tyršovom nábreží v Petržalke sa využíval ako odstavná plocha a mesto to zatiaľ tolerovalo. Pred pár dňami však pozemok oplotili a pohybujú sa tam technické vozidlá.

Priestor na podujatia

Zatiaľ sa nemusíme obávať, že tam vyrastie nejaká nevhodná stavba. Mesto pozemok len po zime upravuje a chystá ho na plánované jarné a letné podujatia.

„Ide o prípravné terénne úpravy v nadväznosti na plánované kultúrne podujatia, počínajúc technologickým festivalom IXPO, Majálesom a podujatiami, ktoré budú pokračovať aj počas leta,“ informoval Bratislava24.sk hovorca Hlavného mesta Peter Bubla.

Parkovisko ľudia využívajú dlhodobo je to podľa mesta všetkými tolerované. „Tento priestor je veľmi hodnotný a je to pozemok, ktorý perspektívne aj vzhľadom na to, kde je situovaný, nemá slúžiť ako parkovisko. Je to skôr plocha na oddych, šport, kultúru či mestské podujatia,“ povedal pred časom Peter Bubla.

Magistrát má v pláne zrevitalizovať Tyršovo nábrežie, vrátane Sadu Janka Kráľa, ale aj nelegálneho parkoviska pod Starým mostom. Spomínaná časť Tyršovho nábrežia zostala nedotknutá po tom, ako ju využívali stavebníci pri prestavbe Starého mosta, ktorú dokončili v decembri 2015 a most otvoril na jar 2016.

Toto územie vodiči využívajú ako záchytné parkovisko. V posledných rokoch sa tam počas letných mesiacov objavujú často aj karavany a ich majitelia využívajú nábrežie na kemping s výhľadom priamo na Bratislavský hrad a Staré Mesto.

Parkovanie na Tyršovom nábreží
4
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM