Kultúra

Divadlo Astorka pripravilo skvelú komédiu o spolužití muža, ženy a ich psa

Inscenácia so psou tematikou spôsobuje nielen humorné situácie, ale aj komplikácie manželského páru po 20-ročnom spoločnom živote.

Ilustračný obrázok k článku Divadlo Astorka pripravilo skvelú komédiu o spolužití muža, ženy a ich psa
5
Galéria
Zdroj: astorka.sk

Divadlo Astorka Korzo '90 pripravilo novú hru, romantickú komédiu s pesničkami Sylvia. Inscenácia amerického autora Alberta Ramsdella Gurneyho so psou tematikou spôsobuje nielen humorné situácie, ale aj komplikácie manželského páru po 20-ročnom spoločnom živote.

Bez psa ani na krok

„Počet osôb predpísal autor a myslím si, že je to výborné, aj tá trojitá úloha. Je to zdrojom takého sviežeho, veľmi vtipného humoru a zvláštneho komického prvku v inscenácii. Aj to diváci ocenili,“ povedala režisérka Soňa Ferancová.

Dodala, že tematicky je hra súboru blízka, pretože viacerí z divadla Astorka sú psičkári a celý dej sa krúti okolo sučky Sylvii, ktorú hrá ju Natália Puklušová. Tá pri náhodnom stretnutí v parku prítulnosťou, šarmom a láskou opantá muža v strednom veku (Vlado Černý) a vtrhne ako tajfún do jeho manželstva.

Zrazu sú pre neho dôležitejšie prechádzky po meste namiesto práce s financiami. Snobské večierky vymenil za nočné romantické sedenie na lavičke v parku. Z jeho zmeny je nešťastná manželka Katarína (Anna Šišková), ktorú, naopak, život majetnej strednej vrstvy a učiteľské povolanie bohato napĺňajú.

Manželskú krízu vyostrí získaná polročná stáž v Anglicku, kam chce ísť Katarína s manželom. Samozrejme, bez Sylvie, keďže je tam povinná karanténa pre zvieratá. S tým však nesúhlasí manžel a tak stojí pred ultimátom, ktorý mu dala Katarína.

Festival Astorka

Inscenáciu spestrujú pôvodné pesničky. Napísal ich Jakub Nvota so skladateľom Slavom Solovičom. Hru si môžete pozrieť v premiére v utorok 25. októbra, kedy sa začne Festival Astorka. Tradične ho pripravuje Divadlo Astorka Korzo '90 s účasťou zahraničných súborov.

Divadlo Astorka Korzo '90 - Sylvia
5
Galéria
Zdroj: astorka.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM