Nina Táborská Správy

Dispečing Dopravného podniku zažil ďalší rušný víkend. Tentokrát úradoval najmä alkohol

Aj počas uplynulého víkendu malo pracovisko dispečingu Dopravného podniku Bratislava veľa výjazdov. Či už išlo o vandalizmus alebo o problematických cestujúcich, takmer vo všetkých prípadoch úradoval alkohol. Naštastie, všetky udalosti sa podarilo vyriešiť bezpečne a nekonfliktne.

Ilustračný obrázok k článku Dispečing Dopravného podniku zažil ďalší rušný víkend. Tentokrát úradoval najmä alkohol
Zdroj: TASR

Už v piatok podvečer bolo nahlásených niekoľko poškodení interiéru vozidiel MHD. S takýmto problémom sa stretol aj vodič linky č. 87, ktorý nahlásil na dopravný dispečing, že vo vozidle má deti, ktoré pokreslili interiér vozidla. Na miesto bol poslaný dispečer, bezpečnostná služba a tiež polícia. Tá deti vzhľadom na malú škodu napomenula a odviezla rodičom.

Iný vodič zasa hlásil incident s druhým účastníkom cestnej premávky. Na miesto bol rovnako poslaný dispečer, k zraneniu vodiča a ani k poškodeniu vozidla neprišlo.

Azda najkurióznejším prípadom piatka bolo hlásenie vodiča električky, že na zastávke Černockého smer Komisárky leží na zemi človek, ktorý je zjavne pod vplyvom návykovej látky. Po príjazde dispečera do 1 minúty sa už osoba za zastávke a ani v okolí nenachádzala.

Nadránom úradoval alkohol opäť a neprispôsobivý cestujúci odstavili autobus na 12 minút. Sobota pokračovala niekoľkými hláseniami o vandalizme a rovnako ako v piatok, v MHD úradovali cestujúci pod vpyvom alkoholu alebo iných návykových látk.

Víkend ukončilo hlásenie vodiča autobusu linky č. 20, že do vozidla chce nastúpiť muž, ktorý je zjavne pod vplyvom alkoholu. Na miesto bol poslaný dispečer a cestujúci z vozidla na jeho výzvu vystúpil.

Informácie poskytol Dopravný podnik Bratislava.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM