Krimi

Dievča vošlo do dráhy električky. Museli ju previezť do nemocnice

Policajti vyšetrujú okolnosti dopravnej nehody, pri ktorej došlo k stretu električky a maloletej chodkyne.

Ilustračný obrázok k článku Dievča vošlo do dráhy električky. Museli ju previezť do nemocnice
Zdroj: TASR

K nehode došlo dnes krátko pred 7:30 hod. na električkovom koľajisku na Saratovskej ulici v bratislavskej Dúbravke.

„Podľa doterajších informácií vodič prechádzal s električkou č. 5 v smere do centra mesta. Na električkovej zastávke – Drobného vošla do koľajiska a dráhy električky maloletá chodkyňa. Privolanou službou RZP bolo 13-ročné dievča s povrchovými zraneniami prevezené do jednej z bratislavských nemocníc,“ informovala krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

Alkohol bol vykonanou dychovou skúškou u vodiča električky vylúčený. Presné príčiny, okolnosti, ako aj miera zavinenia tejto dopravnej nehody sú v súčasnosti predmetom vyšetrovania.

Polícia upozorňuje chodcov

V tejto súvislosti Krajský dopravný inšpektorát Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave opätovne apeluje na chodcov, ako aj všetkých účastníkov cestnej premávky, že od 1. novembra 2011 nadobudol účinnosť zákon o cestnej premávke, ktorý ukladá povinnosť chodcom umožniť plynulý prejazd električiek na semaformi neriadených priechodoch pre chodcov. Električka má na takýchto priechodoch pre chodcov prednosť.

„Chodcov preto vyzývame, aby rešpektovali novelu zákona o cestnej premávke, ktorá jednoznačne definuje prednosť električky na priechodoch,“ dodala hovorkyňa.

Čítajte aj: Stret električky s maloletým chlapcom. Musel byť prevezený do nemocnice

Ilustračný obrázok

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM