KAW Kultúra Rôzne

Devínske vinobranie: Ochutnajte prvý burčiak v malokarpatskom regióne

Počas víkendu vás potešia tradičné a devínske ríbezľové vína, pestrá gastronómia aj farmárske trhy malých výrobcov. Prijmite pozvanie na prvé vinobranie v regióne.

Ilustračný obrázok k článku Devínske vinobranie: Ochutnajte prvý burčiak v malokarpatskom regióne
11
Galéria
Zdroj: TASR

Máte už program na víkend? Ak ešte stále váhate, kam sa vybrať, skvelou inšpiráciou by vám mohla byť oslava prvého vinobrania v regióne.

Živá vinohradnícka tradícia

Na Devín v sobotu a v nedeľu návštevníkov priláka najmä vôňa burčiaku. A nie hocijakého! Ten devínsky – ríbezľový – je známy aj za hranicami Slovenska. Pod majestátnym hradom sa zídu domáci aj ďalší malokarpatskí vinári. Nebude chýbať prvý burčiak a rôzne ríbezľové vína. Po pohári lahodného moku iste dobre padne niečo pod zub z pestrej palety gastronomických špecialít. Domov si budete môcť odniesť domáce výrobky z Farmárskych trhov.

Na prvú akciu tohto druhu v Devíne pozýva jeden z organizátorov Maroš Mačuha z Bratislavského okrášľovacieho spolku: „Doteraz bolo v Devíne len malé lokálne vinobranie, ale po dvoch úspešných podujatiach Ríbezľový Devín, ktoré robievame v júli, sme sa so spolupracovníkmi z Devína rozhodli urobiť veľké vinobranie pre všetkých Bratislavčanov. Je to snaha vrátiť Devínu punc vinohradníckeho mestečka, akým vždy bol.“

Hudobný program aj s legendami

O dobrú náladu sa v sobotu od 13:00 hod. postará DJ Lukas O a DJ Risso, o 14:00 hod. príde na rad skupina CARPE z Levoče, ktorú na pódiu o 17:00 hod. vystriedajú legendy slovenskej muziky – Pavol Hammel a Juraj Burian. Večer od 19:00 hod. zavŕšia bratislavskí punkrockoví Partyzáni.

V nedeľu od 14:00 hod. vaše uši potešia FREE N’ LOOP (Peter Luha, Jano Berky, Marian Jaslovský). Od 16:00 hod. to na pódiu naplno rozbalí Marián Greksa, ktorý si zahrá akustické gitarové piesne spolu s Martinom Sabovom.

Podujatie sa koná pod záštitou starostky Mestskej časti Bratislava – Devín, Ľubice Kolkovej. Organizátorom podujatia sú Maroš Mačuha (Bratislavský okrášľovací spolok), MČ Bratislava-Devín, Devínsky spolok vinárov a vinohradníkov a Augustín Mrázik (Víno Mrázik Devín).

sobota – nedeľa / Devín, pod hradom / vstup voľný

Ríbezľový Devín 2017
11
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM