Maros Palesch Kultúra

Devínska šarkaniáda 2010

Mestská časť Bratislava - Devín s podporou Hlavného mesta SR Bratislavy, Bratislavského kultúrneho a informačného strediska, Bibiany, Múzea mesta Bratislavy a Občianskeho združenia Za krajší Devín organizujú v sobotu 25. septembra 2010 už 5. ročník t

Na hrad Devín si môžu prísť zasúťažiť od 14:00 hod všetci krotitelia, majitelia, piloti a výrobcovia tých najrôznejších šarkanov, prípadne aj nejakí tí šarkani osobne.

Súťažiť sa bude v siedmich kategóriách, serióznych aj zábavných – šarkany sa budú predvádzať v akcii pod drobnohľadom odbornej poroty do 16:00. Absolútny víťaz sa môže tešiť na „Hlavnú cenu – Za najvyššie lietajúceho šarkana“.

Ale získať cenu nie je to najdôležitejšie o čo na Devínskej Šarkaniáde ide. Tento rok sa organizátori poprvýkrát pokúsia o medzinárodný „cezdunajskomo­ravský šarkanokontakt“. Totiž na dolnorakúskom brehu Moravy pri obciach Engelhartstetten a Marchegg sa tiež budú púšťať šarkany. Ostáva len veriť, že šarkanom z oboch brehov sa podarí skontaktovať aspoň vizuálne. Na minuloročnej Šarkaniáde lietal nad Devínom rekordný počet vyše 200 prihlásených šarkanov, takže pravdepodobnosť úspechu je vysoká.

Voľný vstup na nádherný Devínsky hrad budú mať okrem šarkanov aj všetky rodiny so šarkanmi či inými lietajúcimi objektami. Nebude chýbať ani bábkové divadlo „O DVOJHLAVEJ DRAČICI – príbeh z dračieho sveta, ktorý má len dve svetové strany…“ v podaní Nely Dušovej a tvorivá umelecká dielňa „AKO SA STAŤ DRAKOM“, pod gesciou medzinárodného domu umenia pre deti – BIBIANA. Budú aj ukážkové lety šarkanov-profíkov, ale hlavne tradične príjemná, rodinná a veselá nálada.

Tešíme sa na Vás ! V prípade mimoriadne nepriaznivého počasia sa uskutoční náhradný program v Dome Kultúry Devín.

Zdroj: Magistrat hl. m. SR Bratislavy, Mgr. Maria Račková Ilustračné foto: www.sarkany.sk

BA_SARKANIADA_2010
8
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM