Adriana Banásová Rôzne

Devínčania, Pezinčania a ostatní z okolia Bratislavy a jej regiónu: Viete už, kde tráviť Silvester?

„Silvestrovský deň“ sa nepochybne spája so zábavou, tancom a vítaním Nového roka, k čomu často patria bary, veselé diskotéky a dobrá nálada. My Vám ukážeme, že dobrá nálada a novoročný úsmev sa dá vyčarovať aj netradičnejšie a možno zdravšie. Prinášame vám niekoľko nápadov, ako nezostať sedieť doma.

Ilustračný obrázok k článku Devínčania, Pezinčania a ostatní z okolia Bratislavy a jej regiónu: Viete už, kde tráviť Silvester?
Zdroj: TASR

Silvestrovský beh cez bratislavské mosty

Pre všetkých, ktorí si oslavu posledného dňa v roku nevedia bez športu ani len predstaviť je pripravené bežecké podujatie, ktorého trasa vedie cez všetky bratislavské mosty a nábrežie Dunaja. Dĺžka trasy je 10 000m.

  • Zaregistrovať sa stihnete ešte ráno 31.12. od 8:30 do 9:30 na štarte pretekov
  • Štart podujatia: o 10:00 pri Ekonomickej univerzite na Dolnozemskej ceste 1 v Petržalke
  • Súťaž končí pod Mostom Lafranconi pri Botanickej záhrade (FTVŠ)

Viac info na: www.starz.sk

Devínska Nová Ves – Silvestrovská vychádzka na Devínsku Kobylu

Turistická informačná kancelária Devínska Nová Ves aj tento rok pripravila pre milovníkov prírody vychádzku s krásnym výhľadom a malým prekvapením. Podľa záujmu je pre účastníkov výstupu k dispozícií aj výklad na prírodnú alebo historickú tematiku.

  • Zraz záujemcov je 31.12. o 10:00 hod. v TIK, Istrijská 49, Bratislava
  • Odhadovaná dĺžka trasy je 7 km a dĺžka trvania približne 3–4 hodiny

Viac info na: www.bratislava.sk

Lamač

Počas Silvestra si obyvatelia Lamaču môžu prísť vychutnať ohňostroj a spoločne tak osláviť príchod Nového roka. Pre „horko-krvných“ je tiež pripravená diskotéka.

  • Miesto konania: Malokarpatské námestie
  • Začiatok: 22:30

Záhorská Bystrica

Starosta obce srdečne pozýva všetkých na silvestrovskú oslavu, spojenú s ohňostrojom a novoročným prípitkom.

  • Miesto konania: Námestie Rodiny
  • Začiatok: od 23:45

Vajnory

Aj na Vajnorčanov tento rok čaká bohatý silvestrovský program, ktorí pripravili starosta a poslanci miestneho zastupiteľstva. Tešiť sa môžete na hudobnú skupinu Shine, výbornú kapustnicu a varené vínko, ktoré vám osobne naleje starosta a poslanci.

  • Miesto konania: MÚ Vajnory, Roľnícka 109
  • Čas: od 23:00 do 01:30

Rača

Zahanbiť sa tento rok nenechala ani Rača a pre svojich obyvateľov pripravila už tradičnú silvestrovskú zábavu za zvukov dobrej hudby, o ktorú sa postará DJ Roman Miláček. Pre „mlsné“ jazýčky je pripravená tradičná kapustnica a varené vínko zdarma. Chýbať nebude ani tombola so zaujímavými cenami. Vstup na akciu je voľný.

  • Miesto konania: parkovisko pred kultúrnym domom Barónka 3
  • Čas: 22:30 do 01:30

Batôžkový bál v Malackách

Stačí, ak si do batôžku nabalíte niečo slané či sladké „pod zub“, nejaké pitie a môžete sa vybrať zabávať. 4. ročník Batôžkového bálu v Malackách je pripravený pre tých, ktorý radi uprednostnia skvelú hudbu v príjemnom interiéry pred „mrznutím“ vonku.

Oslava Nového roka je pre všetkých- deti, dospelých aj seniorov. Pre najmenších usporiadatelia pripravili skákací hrad, chýbať nebude ani výborná hudba na želanie a hudobné prekvapenie od finalistky SuperStár Petri Kepeňovej a Moniky Kopeckej z Malaciek. Počas zábavy je organizátormi zabezpečená starostlivosť o deti.

  • Miesto konania: Átrium ZŠ Štúrova Malacky
  • Čas: od 20:00 – do kedy sa bude vládať

Viac info na: www.malacky.sk

Pezinok

Ak ste z Pezinku či okolia, tak neváhajte a príďte si od 01:00 vychutnať na Radničné námestie varené vínko alebo teplý čaj. Silvestrovský program začne hymnou Slovenskej republiky, príhovorom primátora a spoločným prípitkom. Nebude chýbať samozrejme tradičný ohňostroj.

Pokiaľ však dávate prednosť príjemnému reštauračnému prostrediu s dobrou hudbou a jedlom, tak si určite nenechajte ujsť Silvester v reštaurácií Kamzík. Čaká na vás welcome drink, výborné jedlo a pitie a silvestrovská kapustnica. O zábavu sa postará kapela Crown Band, tombola a samozrejme ohňostroj.

  • Miesto konania: Reštaurácia Kamzík, Kučišdorfská dolina 3, Pezinok

Viac info na: www.restauraciakamzik.sk

Blatné- Silvestrovský beh o cenu starostu

Pre športových nadšencov pripravila aj tento rok obec Blatné už po 21. krát Silvestrovský beh „O cenu starostu obce “. Súťažiaci si môžu „pomerať sily“ v 4 hlavných okruhoch pre všetky vekové kategórie- od detí predškolského veku až po seniorov.

Pre mamičky je pripravená špeciálna disciplína- chôdza mamičiek s dieťatkom v kočíku na 200m. Na súťažiacich čakajú zaujímavé ceny a tombola. Počas akcie je zabezpečené občerstvenie, štartovné je zdarma.

  • Prezentácia: od 13:00 do 13:50 v budove Obecného klubu Blatné
  • Štart hlavného preteku: 14:00

Viac info na: www.blatne.sk

Pre Bratislava24.sk poskytla informácie Bratislava Region Tourism.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM