Tlačové správy

Detský futbalový tábor Italia Soccer Camp sa vracia na Slovensko

Vďaka VÚB banke a poisťovni Generali sa aj tento rok môžu najmenší futbalisti tešiť na hviezdne tréningy. Patronát nad ďalším ročníkom Italia Soccer Camp prevzal majster sveta z roku 2006, Gianluca Zambrotta.

Ilustračný obrázok k článku Detský futbalový tábor Italia Soccer Camp sa vracia na Slovensko
Zdroj: Media&Communication Consulting

Športová udalosť pre malých i veľkých

Italia Soccer Camp Bratislava 2016 privíta futbalové nádeje vo veku od 8 do 14 rokov spolu so šesticou talianskych trénerov, ktorí kedysi hrdo nosili dresy národného mužstva. Deti sa tak budú môcť učiť od tých najlepších. Tréningy budú prebiehať na futbalovom štadióne Slovanu od 20. do 24. júna 2016. Okrem zdokonaľovania techniky a fyzičky čakajú malých futbalistov aj zaujímavé prednášky zamerané na taktiku hry. Záštitu nad Italia Soccer Camp už tradične poskytol futbalový klub Club Italia Master, ktorého členmi sú bývalí reprezentanti talianskeho národného mužstva. Vďaka týmto hráčom získala talianska národná reprezentácia prvé miesto na štyroch majstrovstvách sveta vo futbale.

Detský futbalový tábor prišla do Bratislavy predstaviť jedna z najznámejších talianskych futbalových legiend, Gianluca Zambrotta, majster sveta vo futbale z roku 2006. "Som rád, že vďaka podpore VÚB banky a poisťovne Generali môžeme priniesť slovenským deťom zážitok z veľkého futbalu. Sme presvedčení, že táto krajina má v tomto športe obrovský potenciál. Potvrdzuje to aj fakt, že Slovensko bude jedným z národných tímov na Majstrovstvách Európy vo futbale 2016. Mladí talentovaní ľudia, ktorí prídu do futbalového tábora Italia Soccer Camp, budú mať možnosť trénovať a osvojiť si štýl i metódy hry pod vedením špičkových talianskych hráčov,“ upresnil Gianluca Zambrotta. "Každého budeme pozorne sledovať a ak si všimneme mimoriadny talent, poskytneme mu príležitosť ukázať, čo sa v ňom skutočne skrýva priamo v Taliansku,“ uzavrel bývalý hráč klubov FC Juventus, FC Barcelona a bývalý reprezentant národného mužstva.

Najlepších čaká výlet do Talianska

Dvaja najnadanejší účastníci kempu na Slovensku budú pozvaní spolu so svojimi rodinami do Talianska, aby sa stretli s ostatnými mladými hráčmi z celého sveta a zúčastnili sa na akcii The Italia Soccer Camp day. Trojdňová akcia sa uskutoční vo futbalovom tréningovom stredisku Coverciano. Nádejní futbalisti si počas nich užijú tréningy, zápasy, Múzeum talianskeho futbalu aj zápasy série A.

„Naším cieľom je dať príležitosť všetkým deťom obliecť si dres Azzurri. Neustále preto cestujeme po celom svete s talianskymi futbalovými legendami a zúčastňujeme sa na akciách, akou je aj Italia Soccer Camp Bratislava 2016,“ vysvetlil jeden z organizátorov podujatia, Marco Schembri, generálny manažér spoločnosti World Camp Srl. Hlavným partnerom projektu je VÚB banka. „Keď vidím tie mená, s ktorými budú mladé futbalové talenty trénovať, veľmi sa teším, že budú v dobrých rukách,“ povedal sa Alexander Resch, generálny riaditeľ VÚB banky. „Z nášho pohľadu je Italia Soccer Camp mimoriadne sympatický projekt, ktorý poskytuje priestor športovo nadaným deťom lepšie preniknúť do sveta futbalu. Verím, že po týždni v kempe budú všetky deti odchádzať nadšené.“ „Šport, a osobitne futbal, je oblasťou, ktorú v našej poisťovni dlhodobo podporujeme. Som rád, že deti budú mať možnosť učiť sa od tých najlepších. Verím, že aj vďaka takýmto akciám z nich môžu vyrásť budúci Marekovia Hamšíkovia,“ hovorí predseda predstavenstva a generálny riaditeľ poisťovne Generali, Roman Juráš.

Detský futbalový tábor Italia Soccer Camp sa vracia na Slovensko
6
Galéria
Zdroj: Media&Communication Consulting
Zdroj: Media&Communication Consulting
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM