Jakub Haršany Správy

Detské tváre sa opäť rozžiaria. Oblohu nad Bratislavou zaplnia najkrajšie šarkany

Aká by to bola jeseň bez tradičnej šarkaniády. Aj počas najbližšieho víkendu sa najmenší vyšantia pri púšťaní vlastnoručne vyrobených šarkanov.

Ilustračný obrázok k článku Detské tváre sa opäť rozžiaria. Oblohu nad Bratislavou zaplnia najkrajšie šarkany
8
Galéria
Zdroj: Bratislava - Vajnory

Pestrofarebné šarkany si opäť zalietajú na jesennej oblohe nad hlavným mestom. Rodičia aj so svojimi ratolesťami tak môžu prežiť príjemný víkendový deň pri púšťaní svojich originálnych výtvorov.

Šarkaniáda na Kuchajde

V bratislavskom Novom Meste sa už v sobotu uskutoční tradičná Veselá šarkaniáda. Konať sa bude v areáli prírodného kúpaliska Kuchajda od 14:00 hod. Motiváciou pre účastníkov bude súťaž o najoriginál­nejšieho šarkana. Tí, ktorí si so sebou prinesú tie najkrajšie výtvory, budú odmenení peknými cenami.

Okrem už neodmysliteľného púšťania šarkanov sa deti vybláznia aj v tvorivých dielňach, pri zábavnom programe a pripravené bude pre nich aj maľovanie na tvár.

Lietajúce draky v Rači

Areál detského ihriska na Sklabinskej ulici v Rači sa zmení na svet šarkanov, drakov či iných netradičných výtvorov. Púšťanie šarkanov začne v sobotu o 15:00 hod.

Ako to býva zvykom, aj v Rači sa bude hodnotiť najoriginálnejší doma vytvorený šarkan. Pre najmenších budú pripravené rôzne zábavné súťaže a tombola s množstvom hračiek.

V Malackách tiež poletia šarkany

Šarkany rôznych veľkostí, tvarov a farieb budete môcť obdivovať aj v Malackách. Deti vypustia svoje lietajúce výtvory v nedeľu na lúke „pri mlyne“ od 14:30 hod.

Súčasťou podujatia budú aj dve súťaže. V kategórii „Najletec“ sa bude hodnotiť šarkan s najlepšími leteckými vlastnosťami. „Šarkan snov“ zas ocení najkrajšieho vlastnoručne vyrobeného šarkana. Ten nemusí vedieť ani lietať.

Šarkaniády by nemalo ovplyvniť ani počasie. Podľa predpovede, by mala byť cez víkend len malá oblačnosť a aj poveternostné podmienky by mali byť ideálne.

Ilustračný obrázok

Bratislavská šarkaniáda
8
Galéria
Zdroj: Hlavné mesto SR Bratislava
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM