Michaela Katonová Kultúra

Detské múzeum je druhým najhľadanejším múzeom na Slovensku

Detské múzeum je podľa štatistík vyhľadávača Google druhým najhľadanejším múzeom na internete na Slovensku v roku 2015. Múzeum počas jedenástich mesiacov tohto roka navštívilo viac ako 20 tisíc detí v sprievode dospelých.

Ilustračný obrázok k článku Detské múzeum je druhým najhľadanejším múzeom na Slovensku
Zdroj: TASR

Celkovo navštívilo múzeum 20 672 detí. Najúspešnejšou bola výstava Trvalé bydlisko Zem. Hravou a interaktívnou formou sa deti aj dospelí môžu dozvedieť ako recyklovať.

Deti sa naučia, že znovu použiť a recyklovať sa dá viac ako 70 percent odpadu na skládkach, kde sa nachádzajú také vzácne suroviny ako je sklo, kov alebo papier.

Dve unikátne a na mieru vytvorené hry pre výstavu Trvalé bydlisko Zem využívajú najmodernejšie počítačové technológie, veľmi názorne demonštrujú princíp výroby a recyklácie tetrapaku a previazanosť jednotlivých funkcionalít mesta a jeho obyvateľov.

Detské múzeum v súčasnosti usilovne pracuje na ďalšej interaktívnej výstave, ktorú budú môcť vidieť a „zažiť“ návštevníci v blízkej budúcnosti. Výstava Policajti, hasiči a záchranári – naši „Hrdinovia všedného dňa“ sa začne od 20.februára 2016.

Prečítajte si tiež: Prírodovedné múzeum SNM v Bratislave má v expozícii vzácny meteorit

V Múzeu dopravy vás čaká nová výstava venovaná vývoju technického kreslenia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM