Správy

Detská fakultná nemocnica zlúčila detské kliniky do jednej

Bratislavská Detská fakultná nemocnica s poliklinikou (DFNsP) zlúčila prvú a druhú detskú kliniku do jednej.

Ilustračný obrázok k článku Detská fakultná nemocnica zlúčila detské kliniky do jednej
15
Galéria
Zdroj: TASR

Po zlúčení tak od januára vznikla Detská klinika Lekárskej fakulty Univerzity Komenského a DFNsP Bratislava. Po organizačnej stránke sa pre pacientov nič nemení.

„Hlavným cieľom novovzniknutej zlúčenej kliniky je zvýšenie kvality poskytovanej zdravotnej starostlivosti našim pacientom a to predovšetkým spájaním klinických služieb, medicínskeho výskumu a profesionálneho tréningu koncentrovaním špecialistov z dvoch kliník v rámci jednej kliniky,“ povedal riaditeľ nemocnice Ladislav Kužela.

Skvalitnenie starostlivosti

Klinika bude mať rovnaký počet lôžok ako bolo doteraz na obidvoch pracoviskách. „Prinesie skvalitnenie zdravotnej starostlivosti okrem iného aj tým, že pracovníci budú koncentrovaní na jednom mieste podľa svojich špecializácií. Pacienti budú v rukách všetkých špecialistov z daného odboru, zrýchli sa diagnostický proces a následné rozhodnutie sa pre liečbu,“ doplnila prednostka kliniky Ľudmila Podracká.

Súčasťou novovzniknutej kliniky bude aj prístrojovo vybavená jednotka intermediárnej starostlivosti so šiestimi lôžkami určená pre pacientov s potrebou intenzívnejšej liečebno-preventívnej a ošetrovateľskej zdravotnej starostlivosti.

Ilustračný obrázok

Bratislavské nemocnice
15
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM