Tomáš Stupavský Rôzne

Deti z vojnovej zóny na Ukrajine navštívia Národnú radu SR a pozrú si Bratislavu

Až 90 detí z vojnovej Luhanskej oblasti, ktoré sú od nedele (22.3.) na rekreačnom pobyte v Účelovom zariadení Častá-Papiernička, navštívi dnes Národnú radu SR.

Ilustračný obrázok k článku Deti z vojnovej zóny na Ukrajine navštívia Národnú radu SR a pozrú si Bratislavu
Zdroj: TASR

„Pripravili sme pre ne prehliadku budovy parlamentu, pozrú si aj reprezentačné priestory Národnej rady v paláci Bratislavského hradu s odborným výkladom,“ informoval odbor komunikácie s médiami a verejnosťou Kancelárie Národnej rady SR.

Prehliadku absolvuje s deťmi aj predseda NR SR Peter Pellegrini a veľvyslanec Ukrajiny na Slovensku Oleh Havaši. V kinosále sa všetci stretnú so Skupinou priateľstva s Ukrajinou za účasti jej predsedu, poslanca NR SR Mikuláša Krajkoviča.

Deti sa stretnú i s ukrajinskými rodákmi, absolvujú tiež prehliadku Bratislavy. V popoludňajších hodinách navštívia Divadlo SĽUK. Okrem tanečnej veselohry si pozrú ľudovú kultúru Slovenska, oboznámia sa i s tradičným bábkarstvom. Pozvaní sú aj diplomati a zástupcovia ukrajinskej menšiny na Slovensku.

Pobyt pre ukrajinské deti z vojnových oblastí v Účelovom zariadení Častá-Papiernička ponúkol veľvyslancovi Havašimu predseda NR SR Peter Pellegrini.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM