Nina Táborská Rôzne

Deti dnes jazdia novými električkami zadarmo. Takto si užívali špeciálnu jazdu

Všetky deti do 15 rokov môžu dnes pri príležitosti MDD cestovať novými električkami zadarmo. Kým v minulosti Dopravný podnik Bratislava potešil tých najmenších jazdou historickými vozidlami, dnes si pre nich prichystal špeciálny okruh novou obojsmernou električkou.

Ilustračný obrázok k článku Deti dnes jazdia novými električkami zadarmo. Takto si užívali špeciálnu jazdu
Zdroj: Dnes24.sk

Výskot, jasot, smiech a spev. Aj tak dnes vyzerala inokedy bežná jazda novou obojsmernou električkou. Pri príležitosti Dňa detí si totižto pre tých najmenších prichystal Dopravný podnik Bratislava špeciálnu jazdu. Nechýbal klaun ani darčeky. Niektoré z detí mali tiež príležitosť vyskúšať si kabínu vodiča

Za klauna sa prezliekol vodič DPB Pavel Ďurec, ktorý zabával deti aj vo Vianočnej historickej električke prezlečený za Mikuláša.

Už o 12:30 nastúpili na zastávke Blumentál žiaci Základnej školy na Vazovovej ulici. Boli medzi nimi prváčikovia a druháčikovia. Spolu ich bolo viac ako 40. Električka si to namierila na Námestie Ľ. Štúra. Uniformovaná sprievodkyňa Alžbeta Marmulová označovala deťom originálne cestovné lístky vyrobené pre túto príležitosť.

Počas celého dňa môžu navyše deti do 15 rokov cestovať novými električkami zadarmo. Jedná sa o spoje 3, 4 a 8. A to až po posledný nočný spoj.

Nezabúdajte, že neúprosných revízorov neoklamete. Všetci dospelí si musia riadne označiť svoje cestovné lístky. V opačnom prípade sa pokute nevyhnú.

„Upozorňujeme tiež cestujúcu verejnosť, že táto výnimka sa vzťahuje výlučne počas dňa 1.6.2015 od prvého ranného odchodu nových električiek až po posledný večerný odchod,“ vysvetlila hovorkyňa DPB Adriana Volfová.

Dnes na Deň detí súčasne vyjde do ulíc hlavného mesta celkom osem nových električiek. Tie aktuálne premávajú na linkách č. 3, 8 a 4.

Prečítajte si tiež: Deň detí má svoju históriu. Nie je to komunistický prežitok, tento rok má 90. narodeniny

Video: Deň detí v novej električke
1
Galéria
MDD v električke
19
Galéria
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM