Rôzne Správy

Deti choré na rakovinu budú menej ležať v nemocnici. Vznikne denná klinika

V súčasnosti malí pacienti ležia na lôžkach aj pre rôzne jednodňové zákroky. Otvorením novej kliniky budú môcť podstúpiť zákrok a o pár hodín ísť domov.

Ilustračný obrázok k článku Deti choré na rakovinu budú menej ležať v nemocnici. Vznikne denná klinika
4
Galéria
Zdroj: TASR

Malí onkopacienti budú môcť tráviť viac času doma. Vo februári budúceho roka by v Detskej nemocnici s poliklinikou v Bratislave mala začať fungovať nová Denná klinika pre podávanie cytostatík.

Viac času s rodinou

Nebudú teda tak často hospitalizovaní v nemocnici. V súčasnosti ležia na lôžkach aj pre rôzne jednodňové zákroky. Otvorením novej kliniky budú môcť podstúpiť zákrok a o pár hodín ísť domov.

„Funguje to takto po celom svete. Uvoľnia sa nám postele pre vážnejšie prípady, ubudne aj zbytočná administratíva,“ povedala Alexandra Kolenová, prednostka Kliniky detskej hematológie a onkológie.

Pomôže Liga proti rakovine

Na projekte sa okrem vedenia detskej onkológie podieľa aj rodičovská nezisková organizácia Deťom s rakovinou. V uplynulých dňoch sa už začali aj búracie práce. Denná klinika by mala byť na mínus druhom poschodí, tam je i detská onkológia. Priestory budú zahŕňať dve vyšetrovne, miestnosť pre lekárov, kuchynku pre rodičov s deťmi, izolačku pre pacientov, čakáreň vybavenú aj pre hranie detí a sociálne zariadenie.

Výstavbu kliniky zafinancujú Liga proti rakovine sumou 100-tisíc eur, rovnako prispeje aj Združenie na pomoc detskej onkológii, veľkú časť peňazí poskytli i mnohé nadácie a individuálni darcovia.

Ilustračné foto

Nemocnica
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM