Rôzne

Deň otvorených dverí: Na Filozofickej fakulte UK dnes čakajú najmä budúcich študentov

Široká verejnosť, ale najmä potenciálni uchádzači o vysokoškolské štúdium môžu počas dnešného Dňa otvorených dverí od 10.00 h do 15.00 h navštíviť priestory Filozofickej fakulty (FF) Univerzity Komenského v Bratislave.

Ilustračný obrázok k článku Deň otvorených dverí: Na Filozofickej fakulte UK dnes čakajú najmä budúcich študentov
Zdroj: TASR

Záujemcovia môžu získať informácie o možnostiach a podmienkach štúdia na fakulte, a to počas stretnutia s vedením fakulty o 10.00 h a 13.00 h v Moyzesovej sieni Filozofickej fakulty UK. Okrem toho získajú návštevníci na jednotlivých katedrách fakulty v čase od 10.00 h do 15.00 h v priestoroch FF UK na Gondovej ulici na Šafárikovom námestí a Štúrovej ulici bližšie informácie o obsahu a zameraní ponúkaných študijných programov.

Filozofická fakulta Univerzity Komenského je najstaršou fakultou humanitného, spoločenskovedného a filologického zamerania na Slovensku. Ako vzdelávacia a vedecká inštitúcia začala svoju činnosť v roku 1921.

Zároveň je najväčšou fakultou UK čo do počtu študujúcich. Každý rok prijíma viac ako 2000 uchádzačov na všetky stupne štúdia a jej brány opúšťa každoročne okolo 1000 absolventov.

Pre študijné zameranie fakulty je typická široká škála ponúkaných študijných programov, ktoré zahŕňajú umenovedné, humanitné, historické, spoločenskovedné, pedagogické a filologické odbory, ktoré sa uskutočňujú na 31 katedrách fakulty. V súčasnosti má akreditovaných takmer 200 študijných programov a špecializácií na všetkých stupňoch štúdia.

TASR informovala prodekanka pre prijímacie konanie a styk s verejnosťou Gabriela Lubelcová.

Ďalšie tipy na víkend: Neviete čo s načatým víkendom? Skúste niečo nové z tohto programu

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM