Maros Palesch Rôzne

Deň narcisov v Bratislave - predbežne 215.060 eur

BRATISLAVA. Počas piatkového (15.4.) Dňa narcisov sa predbežne v hlavnom meste podarilo vyzbierať 215.060 eur.

„Vzhľadom na náročnosť prepočítavania a overovania údajov bude presný a oficiálny výsledok známy asi v strede budúceho týždňa a výsledok zbierky za celé Slovensko v priebehu nasledujúcich štyroch až piatich týždňov,“ informovala Martina Myjavcová z Ligy proti rakovine (LPR).

Do zbierky ligy možno prispievať aj naďalej, a to zaslaním prázdnej sms v hodnote dvoch eur na číslo 848 v sieti všetkých mobilných operátorov v termíne do 18. apríla. Boj proti rakovine možno tiež podporiť finančným príspevkom na účet zbierky číslo 2629740400/1100 do 25. apríla.

Ku konkrétnym formám pomoci realizovaným alebo financovaným z výnosu Dňa narcisov patria napríklad Centrá pomoci LPR, Linka pomoci a poradenská služba. Financujú sa tiež z neho rekondično-relaxačné pobyty pre dospelých i detských onkologických pacientov. Vyzbierané peniaze smerujú i do zdravotníckych a nemocničných zariadení, hospicov i paliatívnych oddelení nemocníc či na podporu klinických a výskumných projektov.

Do Dňa narcisov sa v tomto roku zapojilo 667 spoluorga­nizátorov zastrešujúcich celkovo 16.114 dobrovoľní­kov na celom Slovensku.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM