Adriana Banásová Rôzne

Deň matiek si tisíce ľudí uctí "odšľapaním" jednej míle. Podujatie Míľa pre mamu štartuje už po 14tej hodine

Poďakovanie všetkým mamám je hlavnou myšlienkou podujatia Míľa pre mamu, ktoré dnes už po 12. raz pri príležitosti Dňa matiek organizuje Únia materských centier. Záštitu nad týmto ročníkom prevzal prezident SR Andrej Kiska.

Ilustračný obrázok k článku Deň matiek si tisíce ľudí uctí "odšľapaním" jednej míle. Podujatie Míľa pre mamu štartuje už po 14tej hodine
Zdroj: TASR

Tisíce ľudí poďakujú svojej mame tým, že v jeden deň, v rovnaký čas a na mnohých miestach Slovenska i v zahraničí prejdú jednu míľu (1609 metrov) peši, na bicykli, kolobežke, v detskom kočíku či na pleciach svojich rodičov. V tomto roku sa Míľa pre mamu uskutoční v od 14.30 h. Pripravený je bohatý kultúrny program, účinkovať budú divadlá, hudobné a tanečné skupiny.

„Dobrovoľníčky pripravujú tentoraz podujatie Míľa pre mamu vo viac ako 50 mestách Slovenska. Zo zahraničia sa k nám v tomto roku pridal aj Přerov v Českej republike, Dublin v Írsku, Báčsky Petrovec v Srbsku a prvýkrát aj Coventry vo Veľkej Británii,“ informovala Daniela Konečná z Únie materských centier.

Mottom tohtoročnej Míle pre mamu je „Priložme ruku k mieru“ a materské centrá pripravujú aktivity, ktorými chcú pripomenúť dôležitosť toho, aby matky mohli vychovávať svoje deti v pokoji.

V Bratislave sa Míľa pre mamu uskutoční opäť v Areáli hier Radosť pri Štrkoveckom jazere. Účinkovať bude Partička, divadielka Svetielko a Makile, kapela Log in Progres, speváčka Svetlanna a ďalší. „Aj tento rok sme nakrútili poďakovanie všetkým mamám za účasti viacerých známych osobností ako Lukáš Latinák, Petra Polnišová, Robo Papp, Robo Jakab či Zuzana Vačková,“ uviedla Konečná.

Už siedmy rok sa uskutoční aj verejná finančná zbierka Ďakujeme, že si mama. Vyzbierané finančné prostriedky sú určené na podporu činnosti materských centier na Slovensku.

Míľa pre mamu sa prvýkrát uskutočnila v roku 2003, kedy bolo zaregistrovaných okolo 100 účastníkov. V minulom roku 2014 to bolo už rekordných 27.543 registro­vaných účastníkov, ale aj mnohí ďalší nezaregistrovaní záujemcovia.

Prečítajte si tiež: Oslávte Deň matiek na akcii Míľa pre mamu. Program prebieha súčasne až v 57 mestách

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM