Tlačové správy

Deň krivých zrkadiel. Na Hviezdoslavovom námestí budete mať možnosť spoznať ľudí s mentálnym postihnutím

Príďte sa zabaviť a zároveň podporiť dobrú vec! Dňa 12.6. sa na Hviezdoslavovom námestí uskutoční po desiaty krát podujatie s názvom Deň krivých zrkadiel. Je to deň, ktorý patrí ľuďom s mentálnym postihnutím.

Ilustračný obrázok k článku Deň krivých zrkadiel. Na Hviezdoslavovom námestí budete mať možnosť spoznať ľudí s mentálnym postihnutím
Zdroj: Dnes24.sk

Deň krivých zrkadiel je podujatie, ktoré vám otvorí dvere do sveta ľudí s mentálnym postihnutím. Budete mať možnosť spoznať ich talent, schopnosti, názory.

Prečo práve názov Deň krivých zrkadiel? Pohľad do krivého zrkadla nás mnohokrát zabaví. Vidíme sa v ňom pokrútení, väčší či menší, širokí či úzki, no jednoducho iní, než v skutočnosti. Aj ľudia s mentálnym postihnutím vyzerajú neraz inak, neznamená to však, že sú horší, ako väčšina z nás. Stačí zmeniť uhol pohľadu a uvedomiť si, že tie najkrajšie veci v nás sú voľným okom neviditeľné.

Cieľom celoslovenskej akcie je pozitívnym príkladom ovplyvňovať postoje verejnosti voči ľuďom s mentálnym postihnutím a odbúravať predsudky voči nim, pomáhať verejnosti k väčšej tolerantnosti, potierať prejavy diskriminácie, prispieť k začleneniu ľudí s mentálnym postihnutím do spoločnosti.

Počas tohto dňa sa budú za ľubovoľný príspevok do prenosnej pokladničky rozdávať zrkadielka, ktoré namaľovali ľudia s mentálnym postihnutím. Príďte podporiť ľudí s mentálnym postihnutím! Nezabudnite podujatie sa uskutoční 12.6.2015 na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave a začína sa o 14:00.

Celú akciu organizuje Združenie na pomoc ľuďom s mentálnym postihnutím v SR. Jedná sa o občianske združenie, ktoré vzniklo v roku 1980, združuje 44 miestnych organizácií s počtom členov takmer 10 000 osôb na celom Slovensku. Hlavným cieľom ZPMP v SR je začlenenie ľudí s mentálnym postihnutím do spoločnosti.

Viac informácií o Dni krivých zrkadiel nájdete tu: www.zpmpvsr.sk, Deň krivých zrkadiel 2015

Zdroj foto: Združenie na pomoc ľuďom s mentálnym postihnutím v SR

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM