Kultúra Kultúra

Deň Európy sa bude niesť v znamení európskych jazykov

Každoročne si Európa pripomína proces európskej integrácie a hodnoty, ktoré nám prináša život v mieri a slobode. Vízie spoločnej Európy sú známe zo Schumanovej deklarácie, od prijatia ktorej uplynulo už 66 rokov.

Ilustračný obrázok k článku Deň Európy sa bude niesť v znamení európskych jazykov
Zdroj: TASR

Na Hlavnom a Primaciálnom námestí v Bratislave si pripomenieme 9. mája Deň Európy. Tento rok pripravili organizátori bohatý a inšpiratívny program.

Na Primaciálnom námestí od 10.30 do 17.00 hod. budú môcť návštevníci riešiť rozličné úlohy súvisiace s informáciami o európskych štrukturálnych fondoch a zaznie aj množstvo informácií a prezentácií o konkrétnych projektoch podporených z prostriedkov Európskej únie, ako aj o využívaní týchto prostriedkov.

Hasiči sa predvedú s modernou technikou

Každú hodinu budú pripravené súťaže, v ktorých si návštevníci overia svoje vedomosti o EÚ a európskych fondoch. Pripravené sú aj praktické ukážky výsledkov projektov podporených zo štrukturálnych fondov, predvedú sa napríklad colníci s psovodmi, hasiči s ich modernou technikou, nebude chýbať novinka – elektronická ruka na skúmanie jemnej motoriky, či inteligentné policajné auto.

S inštruktormi si budú môcť návštevníci zacvičiť tabatu a s pomocou kolesa šťastia môžu získať zaujímavé ceny. Na Hlavnom námestí sa na jednom pódiu stretnú kapely Fragile a Fallgrapp a na hlavnom pódiu sa vystriedajú aj záujmové skupiny s vystúpeniami v slovenčine i v ďalších európskych jazykoch.

Čítajte aj: Nefunkčné hodiny v Starom Meste by konečne mohli ukazovať správny čas

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM