Maros Palesch Kultúra

Deň detí, ryby a šport v Ružinove

BRATISLAVA - RUŽINOV, 31.05.2011. V Ružinove bude tento týždeň veľmi živo. Sériu kultúrnych a športových akcií odštartuje v stredu 1. júna oslava Medzinárodného dňa detí pri Štrkoveckom jazere. Superstaristi, rybie špeciality a športovci ovládnu tent

Od 10. tej sa deti budú môcť vyšantiť na zábavných atrakciách. O 14.tej hodine sa na pódiu predstavia finalisti Superstar Martin Harich, Simona Fecková, Monika Povýšilová a Matej Piňák. Ich priaznivci budú mať možnosť získať od nich autogram.

V sobotu 4. júna ožije areál Štrkoveckého jazera Ružinovskými rybárskymi slávnosťami. Od 9.tej hodiny budú môcť deti súťažiť v rybolove, o 10.tej sa začne variť halászlé. Pre ľudí budú halászlé pripravovať tím starostu Ružinova, tím vicestarostov, Televízie Ružinov, folklórneho súboru Karpaty a ružinovského Cultusu. Ochutnávať budú návštevníci. K tomu všetkému country kapela, ktorú o 14. tej hodine vystrieda vystúpenie folklórneho súboru Karpaty a tanečných skupín Tropical a Clogg Show.

Sobota 4. júna bude v Ružinove aj v športovom duchu. Areál hier Radosť pri Štrkoveckom jazere a Areál netradičných športov na Pivoňkovej ulici obsadia od 10. tej hodiny priaznivci športu počas Summer Sport Day. Zahrajú si na turnajoch v basketbale, streetbale, hádzanej a v malom futbale. Predstavia sa aj paralympijskí reprezentanti.

Nedeľa 5. júna bude na Štrkoveckom jazere patriť pretekom v rýchlostnej kanoistike v rámci 39. ročníka Pohára Interu. Účasť organizátorovi prisľúbil slovenský reprezentant a minuloročný vicemajster sveta Peter Gelle. Preteky sú naplánované v čase od 10.00 do 16.00 hod. Diváci si budú môcť vyskúšať jazdu na kajaku pod dozorom trénera.

Zdroj + foto: MČ Bratislava – Ružinov, Miroslava Štrosová

MDD RUZINOV
4
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM