Aktualizované Nina Táborská Samospráva

Dažde spôsobujú v Bratislave prvé problémy. Cesty sú zjazdné, autobusy meškajú

Po intenzívnom daždi ostalo niekoľko vytopených rodinných domov. Problémy hlásia aj dopravcovia, autobusy majú niekoľkominútové meškania. Vodiči zvýšte opatrnosť, na niektorých cestách sa nachádza vrstva vody.

Ilustračný obrázok k článku Dažde spôsobujú v Bratislave prvé problémy. Cesty sú zjazdné, autobusy meškajú
Zdroj: TASR

Silný dážď, ktorý pretrvával počas celej noci, dnes ráno naplno zamestnáva predovšetkým bratislavských hasičov. V súvislosti s nepriaznivou poveternostnou situáciou absolvovali už 11 výjazdov.

Aktuálne zasahujú v bratislavských mestských častiach Lamač, Devínská Nová Ves a v Starom Meste.

Zamestnávajú ich najmä vytopené rodinné domy v Lamači.

Polícia uvádza, že zlé počasie zatiaľ neodstavilo ani jednu z ciest v meste. Avšak v tejto súvislosti apeluje na vodičov, aby zvýšili svoju pozornosť na cestách.

Hoci sú v súčasnosti všetky cesty na území Bratislavského kraja prejazdné, na mnohých úsekoch sa nachádza vrstva nadbytočnej vody.

Karina Považanová z Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave, dodáva, „k bezpečnosti v takýchto prípadoch prispieva najmä zníženie rýchlosti na klzkom povrchu vozovky a dôležité je tiež zvýšiť vzdialenosť medzi vozidlami, aby bolo možné včas zareagovať a predísť kolíznym situáciám.“

Pozor si dávajte aj vodiči, ktorí prechádzate Devínskou cestou medzi Devínskou Novou Vsou a Devínom a rovnako na podjazde pod Prístavným mostom.

Nepriaznivé počasie ovplyvňuje aj verejnú dopravu v Bratislave. Autobusoví dopravcovia hlásia meškania od päť do 15 minút. Podľa slov hovorkyne DPB Adriany Volfovej je tento stav spôsobený predovšetkým kvôli cudzím nehodám, ale aj škodovým udalostiam na vozidlách DPB.

Ako sa situácia v Bratislave vyvíja aj naďalej moniturujeme.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM