Kultúra

Daša Krištofovičová: Etogramy V rámci festivalu Ružinow 2016 sa diváko

Ilustračný obrázok k článku Daša Krištofovičová: Etogramy

V rámci festivalu Ružinow 2016 sa diváko
8
Galéria

Daša Krištofovičová: Etogramy

V rámci festivalu Ružinow 2016 sa divákom predstaví mladá herečka Anna Rakovská v autorskej inscenácii Etogramy. Predstavenie je spojením činohry, živej projekcie a autentických audionáhravok v príbehu o hľadaní.

Pondelok / Divadlo pod kostolom, Tomášikova 8 / 19:00 hod. / vstupné 4 / 3 eurá

Festival slobody

Ústav pamäti národa pri príležitosti Dňa boja za slobodu a demokraciu a 27. výročia udalostí 17. novembra 1989 pripravil 6. ročník Festivalu slobody. Podujatie sa koná v dňoch 8. až 20. novembra a prinesie množstvo zaujímavých filmov, výstav, diskusií, divadelných predstavení či oceňovanie osobností, ktoré sa podieľali na boji proti totalite. Po slávnostnom otvorení Festivalu slobody sa diváci môžu tešiť na premietanie filmu Učiteľka.

Viac o programe sa dočítate TU.

Utorok / Kino Lumière / 18:00 hod. / vstup voľný

1 000 rokov architektúry

Ak sa chcete dozvedieť niečo zaujímavé o umeleckých slohoch v hlavnom meste, príďte na stretnutie všetkých milovníkov architektúry a priateľov mesta Bratislava. Témou prednášky bude Námestie SNP ako výkladný priestor modernej architektúry.

Utorok / Stará radnica / 15:00 hod. / vstupné 2 eurá

Jean-Michel Jarre: Electronica World Tour

Jeden z prvých priekopníkov elektronickej hudby Jean-Michel Jarre sa v rámci svojho turné predstaví aj divákom v Bratislave. Krstný otec elektronickej hudby sa na koncertné pódia vracia po šiestich rokoch. Za zmienku určite stojí fakt, že hudobník drží niekoľko zápisov v Guinessovej knihe rekordov z hľadiska návštevnosti koncertov.

Streda / Zimný štadión Ondreja Nepelu / 20:00 hod. / vstupné od 49 eur

Tublatanka

Kto by nepoznal legendárnu rockovú skupinu Tublatanka. Kapela vyráža na slovenské aj české koncertné turné, na ktorom oslávi 33 rokov na hudobnej scéne. Fanúšikovia sa môžu tešiť na koncert plný energie s tými najlepšími skladbami ich 33-ročnej tvorby.

Štvrtok / Majestic music club / 20:00 hod. / vstupné 20 eur

Medzinárodný filmový festival

Na koniec týždňa sa už určite tešia všetci milovníci kinematografie a dobrého filmu. 18.ročník MFF Bratislava sa uskutoční od 11. do 17. novembra v bratislavských mestských kinach a kluboch. Podujatie zhodnotí tohtoročnú festivalovú sezónu a divákom predstaví filmy, ktoré zarezonovali na najvýznamnejších podujatiach kinematografic­kého sveta.

Kompletný program festivalu si môžete pozrieť TU.

Piatok / Kino Lumière, Kino Mladosť, Kino Nostalgia, Gorila.sk Urban Space / vstupné 14,90 eur, pre študentov 9,90 eur

Zdroj: YouTube.com
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM