Tomáš Stupavský Rôzne

Ďalšie bytovky v Rači. Na mieste bývalých vinohradov vzniknú Malé Krasňany

V bratislavskej Rači, na mieste bývalých vinohradov, sa postavia ďalšie stovky bytov. Konkrétne developerská spoločnosť Lucron chystá obrovský rezidenčný projekt, ktorého súčasťou má byť päť obytných domov.

Ilustračný obrázok k článku Ďalšie bytovky v Rači. Na mieste bývalých vinohradov vzniknú Malé Krasňany
Zdroj: Dnes24.sk

Výstavba by mala byť realizovaná v niekoľkých fázach. Prvá etapa dokonca už získala územné rozhodnutie a v nej sa počíta so šesťpodlažným objektom umiestneným hneď za garážami administratívnej veže Reding Tower. Celkovo vznikne až 87 nových bytov.

Ako informoval internetový portál trend.sk po vydaní územného rozhodnutia na jeseň firma zverejnila aj presné ceny bytov. Podľa cenníku stojí štvorcový meter približne 1 600 až 1 900 eur vrátane DPH. Trojizbový byt s rozlohou 78 metrov štvorcových stojí okolo 140-tisíc eur, ale cena závisí aj podľa poschodia.

Dvojizbové byty s výmerami okolo 53 metrov štvorcových sa predávajú za 103 až 106-tisíc eur. Ako sa uvádza na oficiálnej stránke projektu k dispozícií je stále 52 bytov.

Prvú, z celkových piatich bytoviek, chce developer začať stavať hneď po získaní stavebného povolenia, ktoré predpokladá na jar tohto roka. Následná kolaudácia by mala prebehnúť na jeseň 2016.

Nová cyklotrasa

Projekt s názvom Malé Krasňany sa bude nachádzať blízko Peknej cesty a má dokopy ponúknuť viac ako 300 bytov a vyše 150 apartmánov. Kompletná výstavba by sa mala ukončiť v roku 2018. Pochopiteľne súčasťou bytoviek bude aj podzemné garáže spolu s vonkajším parkovaním a počíta sa s kapacitou takmer 700 miest.

Developer ubezpečuje mestskú časť, že jej prinesie mnoho komunálnych projektov, ako napríklad regulácia dažďovej vody pre nižšie umiestnené pozemky. Na Račianskej ulici pribudne aj svetelná križovatka, chodník pre peších a nová cyklotrasa, ktorá sa prepojí so známou cyklocestou Jurava.

Lucron už spolu s ďalšími partnermi vybudoval projekty ako Eden Park pri Štrkovci v Ružinove alebo Jaskový rad nad Hlavnou stanicou.

Prečítajte si tiež: Nový Stein má prvú „zelenú“. Developer získal územné rozhodnutie

Zdroj foto: Malekrasnany.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM