Tomáš Stupavský Samospráva

Ďalšia zmena v Starom Meste? O komunálne služby sa možno bude starať nová firma

Zimnú a letnú údržbu, vývoz odpadu, čistenie ulíc a ostatné komunálne služby bude možno v bratislavskom Starom Meste zabezpečovať nová firma. Spoločnosti Vepos Bratislava, ktorá doteraz tieto služby na objednávku robila, sa končí 30. apríla zmluva.

Ilustračný obrázok k článku Ďalšia zmena v Starom Meste? O komunálne služby sa možno bude starať nová firma
Zdroj: TASR

Staromestský starosta Radoslav Števčík nepredpokladá v jej predĺženie.

Jedným z dôvodov má byť komunikačný problém, ktorý nastal medzi Vepos Bratislava a akciovou spoločnosťou Staromestská, cez ktorú si Staré Mesto tieto komunálne služby objednáva.

„Oproti vlaňajšku bolo viac snehu. Staromestská a Vepos sa nevedia dohodnúť na objeme prác a následnom čerpaní financií,“ vysvetlil Števčík. Pre túto nezhodu prestala podľa starostu spoločnosť Vepos Bratislava od štvrtka 26. marca vysýpať v Starom Meste odpadkové koše. Vývoz odpadu by mala obnoviť 7. apríla.

„Vyzval som Staromestskú, aby zabezpečila vysýpanie odpadkových košov, ktorá to urobila a objednala inú firmu,“ priblížil starosta. Ako tvrdí, spolupráca s Vepos Bratislava sa končí 30. apríla, no jej predĺženie nepredpokladá. Mestská časť avizuje, že chce verejnú súťaž na komunálne služby tentoraz rozdeliť na jednotlivé činnosti.

„Týmto chceme zistiť, koľko stojí letná, zimná údržba, vyprázdňovanie košov či kosenie,“ dodal Števčík. Pokúsila sa osloviť aj spoločnosť Vepos Bratislava, tá však doteraz neodpovedala.

Ilustračné foto.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM