Aktualizované Krimi

Ďalšia streľba v Bratislave! V Devínskej Novej Vsi zahynul starší muž

V Bratislave sa opäť strieľalo! Tentokrát v Devínskej Novej Vsi, kde zomrel 75-ročný muž. Za posledný týždeň ide už o druhý prípad streľby s obeťami na životoch.

Ilustračný obrázok k článku Ďalšia streľba v Bratislave! V Devínskej Novej Vsi zahynul starší muž
4
Galéria

Polícia vyšetruje prípad vraždy 75-ročného Bratislavčana, ktorá sa stala vo štvrtok 25. januára vo večerných hodinách v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves. Podozrivým je 68-ročný muž, ktorý mal zbraň v legálnej držbe. Bratislava24.sk informovala krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

„Polícia prijala oznámenie o streľbe v jednom z obytných domov na ulici Milana Marečka v Devínskej Novej Vsi. Na miesto sa ihneď dostavila hliadka Pohotovostnej motorizovanej jednotky, ktorá medzi suterénom a nultým poschodím na schodisku našla nehybné telo muža bez známok života a ďalšieho muža, ktorý bol ozbrojený krátkou guľovou zbraňou," povedala Mihalíková.

Strážcovia zákona ihneď ozbrojeného muža vyzvali, aby položil zbraň. „Muž najprv nereagoval, no nakoniec na opakované výzvy policajtov zbraň zložil. Policajti mužovi za použitia hmatov a chvatov následne nasadili putá. Po zadržaní podozrivej osoby ihneď privolali službu rýchlej zdravotnej pomoci, 75–ročný Bratislavčan však strelným zraneniam na mieste podľahol a privolaný lekár po poskytnutí prvej pomoci konštatoval exitus," doplnila Mihalíková.

Zaistili strelnú zbraň

Podozrivého 68-ročného Bratislavčana eskortovali na príslušné oddelenie Policajného zboru. Policajti zároveň na mieste zaistili strelnú zbraň, ktorú mal podozrivý v legálnej držbe. Vyšetrovateľ už v tejto súvislosti začal trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu vraždy.

Ide už o druhý prípad streľby s obeťami na životoch, ku ktorej došlo tento týždeň v hlavnom meste. Polícia vyšetruje prípad pondelkovej (22. 1.) streľby na Rovniankovej ulici v Petržalke, pri ktorej zomreli 23-ročná žena a 26-ročný muž. Muž tam pravdepodobne zavraždil svoju bývalú družku a následne otočil zbraň proti sebe.

Streľba v Devínskej Novej Vsi
4
Galéria
Zdroj: Bratislava.dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM