Samospráva

Ďalšia opravená cesta v Ružinove. Zrekonštruoval ju súkromný investor

Cesta na Nových záhradách v Ružinove je ako zo škatuľky. Súčasťou rekonštrukcie jej povrchu bolo aj odvodnenie s novými kanalizačnými vpustami.

Ilustračný obrázok k článku Ďalšia opravená cesta v Ružinove. Zrekonštruoval ju súkromný investor
2
Galéria
Zdroj: Bratislava - Ružinov

Okrem toho v tejto lokalite pribudli tiež opravené chodníky. O všetko sa postaral súkromný investor, ktorý na ulici Nové záhrady I postavil byty pre svojich zamestnancov.

„Som rád, že investor splnil svoj sľub, ktorý dal mestskej časti a obyvateľom tejto ulice ešte počas prezentácie svojho zámeru. Výsledkom je kompletne zrekonštruovaná cesta a nové chodníky, ktoré poslúžia Ružinovčanom“ uviedol starosta Ružinova Dušan Pekár.

Na Nových záhradách I pribudol okrem toho aj odbočovací pruh na Mierovú ulicu, ochranné ostrovčeky pre peších a ďalší zrekonštruovaný chodník zo strany Mierovej ulice.

„Na ceste sme vybudovali aj betónový spomaľovač. Okrem toho sme obyvateľom ulice vybudovali v rámci zrekonštruovaných chodníkov s bezbariérovými zjazdami aj nové vjazdy do domov. Celkovo sme do týchto prác investovali približne 80 000 eur,“ povedal Martin Balla z ARS REAL spol.s.r.o.

Súkromní investori pomáhajú

Tento rok v Ružinove dofinancoval ďalší súkromný investor vybudovanie detského ihriska pre škôlkarov z Vietnamskej. Na tento detský raj získala mestská časť dotáciu z bratislavskej župy, ktorá však nepokryla všetky náklady. Vďaka súkromnému investorovi, ktorý na susednej ulici Na križovatkách staval bytový dom, tak na detskom ihrisku pribudli pieskoviská, lavičky, smetné koše a altánok.

„Aj v minulosti niektorí súkromní investori, ktorí realizovali svoje zámery v Ružinove, dobrovoľne pomohli napríklad s vylepšením verejných priestranstiev, opravou ciest a chodníkov či zrekonštruovaním Parku Andreja Hlinku. Takéto vylepšenie okolia stavieb bude v budúcnosti riešiť zákon o miestnom poplatku za rozvoj,“ objasnil starosta Ružinova Dušan Pekár.

Čítajte aj: V Dúbravke pokračujú v opravách ciest a chodníkov

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM