Adriana Banásová Rôzne

Ďalší nevšedný projekt v Bratislave: V Novom meste prebehne revitalizácia starej Mlynice

Staré priemyselné objekty, ktoré ležia medzi Rožňavskou a Vajnorskou ulicou prejdú rozsiahlou revitalizáciou. V daných priestoroch tak „ožije“ nový viacúčelový areál.

Ilustračný obrázok k článku Ďalší nevšedný projekt v Bratislave: V Novom meste prebehne revitalizácia starej Mlynice
Zdroj: Dnes24.sk

Nový areál vznikne revitalizáciou prevádzkových objektov Mlynice v bývalom areáli výrobného závodu Ľahkých stavebných hmôt v mestskej časti Bratislava-Nové mesto. Zámerom projektu je využiť maximum z pôvodnej budovy a k nemu funkčne náležiaceho objektu Sila.

Za rozsiahlou rekonštrukciou stojí stavebná spoločnosť ise, ktorá sa zaviazala primeranými úpravami zachovať charakter pôvodných priemyselných objektov, avšak s novým využitím. V konečnej fáze by tak mala vzniknúť budova s originálnym charakterom, ktorý rešpektuje a využíva maximum pôvodných konštrukcií.

„Našou víziou je prinavrátiť život 50 rokov starému a opustenému priemyselnému objektu, v ktorom sa krátko po Nežnej revolúcii skončila pôvodná výroba ľahkých stavebných hmôt. Veríme, že sa nám ho podarí premeniť na multifunkčný priestor, ktorý ponúkne široké možnosti využitia,“ uviedol konateľ spoločnosti Oto Bortlík.

Cieľom projektu je vytvoriť platformu pre komunitný život, kreatívnu prácu, ale aj miesto pre priateľské stretnutia. Charakter budovy by mal vo výslednej podobe umožňovať nevšedné, ale flexibilné usporiadanie priestoru.

Prečítajte si tiež: V bratislavskom závode Volkswagen sa začala výstavba novej karosárne

Zanedbané a opustené budovy Mlynice a Sila v bývalom priemyselnom areáli prejdú rozsiahlou revitalizáciou. Súčasťou tejto úpravy bude okrem iného aj výstavba parkovísk, úprava priľahlých exteriérových plôch a výsadba zelene. Celková úžitková plocha Mlynice a Sila by mala byť približne 3800 m2.

Konečná podoba areálu

Srdcom novej Mlynice bude centrálny priestor určený na spoločenské podujatia, výstavy, firemné eventy. Vyššie podlažia budú patriť biznis potrebám spoločností i jednotlivcov. Na druhom podlaží by sa mali nachádzať zasadacie miestnosti rôznych veľkostí, ktoré budú môcť využívať všetci užívatelia administratívnych priestorov.

Samostatné kancelárie budú etablované na treťom podlaží. Administratívna časť bude disponovať rozlohou približne 1600 m2

Vrchná časť mlynice by mala poslúžiť ako priestor pre nové loftové byty s veľkými terasami a výhľadom na mesto. Atraktívne bývanie v podobe piatich loftových bytov by podľa O. Bortlíka mohlo mať inú úroveň: „Trend práce z domu sa v Mlynici môže dostať na novú úroveň. Majiteľ loftu si priamo v budove môže zriadiť vlastný ateliér alebo využívať kancelársky priestor o poschodie nižšie,“ uviedol.

Developerská spoločnosť prizýva budúcich potenciálnych užívateľov Mlynice, aby sa zapojili do procesu návrhu budúceho využitia projektu. „Tomuto miestu chceme vrátiť život, považujeme však za dôležité, aby vyjadrovalo požiadavky a očakávania ľudí, ktorú tu budú pracovať, žiť a stretávať sa,“ dodal Oto Bortlík.

Prečítajte si tiež: O výstavbu novej nemocnice v Bratislave prejavilo záujem sedem záujemcov

Revitalizácia Mlynice a Sila
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM