Rôzne

Dajte nábytku druhý život. Ikea otvára bazár, kde môžete predať použitý nábytok

Máte doma sedačku, ktorá sa vám už nehodí do obývačky? Alebo knižnicu, ktorá je už primalá? Slovenská Ikea od vás odkúpi nábytok, ktorý už nechcete.

Ilustračný obrázok k článku Dajte nábytku druhý život. Ikea otvára bazár, kde môžete predať použitý nábytok
5
Galéria
Zdroj: pixabay

Službu s názvom Nový život nábytku si už obľúbili v Prahe či Madride. Ikea spúšťa vlastný bazár použitých vecí už aj na Slovensku. Svoj starý, no zachovalý nábytok od vás odkúpi a pokúsi sa ho znovu predať.

Nový život nábytku

Zákazníci môžu svoj použitý nábytok ponúkať aj na webovej stránke predajne. Bazár na webe funguje na podobnom princípe ako bežné bazári. Najskôr vyplníte formulár, do ktorého uvediete, aký druh nábytku chcete predať. Ponúknuť na predaj môžete nábytok ako pohovky, knižnice, záhradný či detský nábytok, nie však matrace, kuchyne, elektrospotrebiče, svietidlá a textílie.

K popisu nezabudnite pripojiť aspoň štyri snímky nábytku. Ikea následne posúdi, či sa tento nábytok v obchodnom dome dá ďalej predať. Ak áno, pošle vám cenovú ponuku. Po obojstrannej dohode donesiete svoj zmontovaný nábytok do obchodného domu. Žiaľ, Ikea momentálne neponúka možnosť odvozu nábytku, čiže si budete musieť poradiť sami.

Ikea predá váš starý nábytok ďalej za rovnakú cenu, za akú ho od vás kúpil a vy v tejto hodnote dostanete refundačnú kartu na nákup v IKEA.

Bazár Ikea

Nábytok, ktorý od vás Ikea odkúpi, bude čakať na svojho nového majiteľa v obchodnom dome, v kútiku so zlacneným tovarom. Zároveň k nemu dostanete ročnú záruku.

Prečo vlastne predáva Ikea nábytok za rovnakú cenu, za akú ho od vás odkúpi? „Druhý život nábytku je služba, ktorej cieľom je predovšetkým predlžovať životnosť nábytku IKEA, nie generovať zisk. Nechceme konkurovať internetovým bazárom. Vnímame túto službu ako servis pre našich zákazníkov, ktorí k nám chodia pravidelne nakupovať,“ uvádza obchodný dom na svojom webe.

Ikea chce službou prispieť k ochrane životného prostredia prostredníctvom minimalizácie odpadu, dať nechcenému nábytku šancu na druhý život a jeho majiteľom uľahčiť predaj nepotrebného kusu.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM