Adriana Banásová Rôzne

Cyklotrasu medzi Pezinkom a Sencom zrevitalizovali dobrovoľníci

Cyklotrasu spájajúcu mestá Pezinok a Senec, ktorá meria 16 kilometrov a vedie po asfalte, lesoch, hájoch i poliach, pred niekoľkými dňami zrevitalizovali dobrovoľníci z Cyklokoalície Pezinok. Rozhodli sa tak hlavne pre jej zlé značenie.

Ilustračný obrázok k článku Cyklotrasu medzi Pezinkom a Sencom zrevitalizovali dobrovoľníci
Zdroj: TASR

„Väčšina ľudí pre chýbajúce značenia poblúdila alebo prišla do miest, kde sa trasa stratila v čerstvo zoranom poli,“ povedal Emil Cino z Cyklokoalície Pezinok.

Po viac ako desiatich rokoch od otvorenia tejto cyklotrasy na nej 30 dobrovoľníkov obnovilo a zlepšilo značenie, a to formou nálepiek i žltých smerovníkov s tabuľkami.

„Trasa je už po revitalizácii funkčná a stratiť sa na nej už nie je možné, ako tomu bolo pred rekonštrukciou,“ uviedol Cino.

On sám túto cestu považuje za jedinečnú. Spája totiž dve turisticky významné mestá v Bratislavskom kraji a svojím terénom ani prevýšením nie je náročná. Určená je predovšetkým pre rodiny s deťmi alebo seniorov. Revitalizáciu cyklotrasy podporilo mesto Pezinok, Senec i obec Viničné. Finančné prostriedky použili dobrovoľníci na nákup materiálu.

Podľa Cyklokoalície Pezinok je z hľadiska cyklodopravy ešte stále čo zlepšovať. Združenie vníma potrebu v prepojení obcí Limbach, Vinosady, Slovenský Grob či miest Modra a Svätý Jur cyklotrasami.

„Najaktuálnejšia sa javí práve cyklotrasa, ktorá má spájať Pezinok s Limbachom. Vedenie pezinskej samosprávy avizovalo, že trasa bude zrealizovaná v blízkej budúcnosti,“ dodal Cino.

ilustračná foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM