Rôzne Správy

Cyklodoprava v Bratislave už roky "škrípe". Pomôžte ju zlepšiť!

Stav mestskej cyklistiky v Bratislave nie je taký, aký by mnohí chceli. Teraz máte príležitosť pomôcť túto situáciu aspoň trocha vylepšiť.

Ilustračný obrázok k článku Cyklodoprava v Bratislave už roky "škrípe". Pomôžte ju zlepšiť!
5
Galéria

Nie je žiadnou novinkou, že Bratislava, v porovnaní s viacerými európskymi metropolami, výrazne zaostáva vo fungovaní cyklodopravy v meste.

Občianske združenie Cyklokoalícia si dokonca myslí, že rozvoj cyklodopravy v hlavnom meste brzdí magistrát. „V roku 2017 je naplánovaná výstavba piatich nových cyklotrás, pričom magistrát má pripravené projekty len k dvom z nich,“ uviedlo OZ Cyklokoalícia v apríli. Podľa nich mesto dlhodobo zanedbáva údržbu existujúcich cyklotrás a taktiež realizáciu zdokumentovaných projektov.

Vyplňte dotazník a pomôžte!

Cyklokoalícia aj z tohto dôvodu prichádza s veľkým prieskumom, ktorého hlavnou úlohou je zmapovať stav mestskej cyklistiky v Bratislave a nájsť riešenia na jej zlepšenie.

Každý, kto využíva cyklistickú prepravu po Bratislave, alebo by chcel začať jazdiť, len nie sú podľa neho vytvorené vhodné podmienky, môže vyplniť krátky anonymný dotazník a prispieť tak k zlepšeniu súčasného stavu cyklodopravy.

Cieľom prieskumu je zistiť medzi cyklistami, ako často jazdia, kde jazdia, na aké účely bicykel využívajú, prípadne čo im bráni začať používať bicykel, alebo čo ich pri tom najviac obmedzuje.

„Výsledky z prieskumu budú použité ako argumenty pri stretnutiach s politikmi a úradníkmi a pre mediálnu podporu nových cyklotrás,“ informuje Cyklokoalícia na webovej stránke.

Ilustračný obrázok

Cyklotrasa okolo historického centra
5
Galéria
Zdroj: Cyklokoalícia
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM