Ľuba Lesná Samospráva

Cvičenie pre seniorov: Na Kuchajde pribudlo prírodné fitnes centrum

V areáli obľúbeného prírodného kúpaliska Kuchajda vyrástlo nové prírodné „fitnes centrum“. Mestská časť Bratislava – Nové Mesto tu inštalovala deväť cvičiacich strojov, ktoré sú určené na posilňovanie najmä pre starších.

Ilustračný obrázok k článku Cvičenie pre seniorov: Na Kuchajde pribudlo prírodné fitnes centrum
Zdroj: Dnes24.sk

Mestská časť Bratislava – Nové Mesto tu inštalovala deväť cvičiacich strojov, ktoré sú určené na posilňovanie najmä pre starších.

Starosta Nového Mesta Rudolf Kusý podčiarkol, že starostlivosť o seniorov je jednou z hlavných priorít.* "Ešte v roku 2011 sme v mestskej časti rozbehli tréningy pamäti, vďaka ktorým si môžu cibriť myseľ. Teraz budú môcť aktívnym pohybom utužovať aj svoju fyzickú kondíciu a zdravie,“* dodal Kusý.

Cvičiace stroje získala mestská časť ako dar od sponzora. Ide o investíciu v hodnote približne 5200 eur. „Je to ukážka spoločenskej zodpovednosti, ku ktorej vedieme firmy pôsobiace na území Nového Mesta,“ zdôraznil starosta. Spomínaných deväť špeciálnych cvičiacich zariadení je umiestnených neďaleko amfiteátra na Kuchajde, ďalšie tri stroje môžu občania využívať na detskom ihrisku v Mierovej kolónii.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM