Kultúra

Cvernovka otvorí svoje brány na novej adrese už prvého mája!

Nahliadnite do priestorov viac ako 40-tich ateliérov a spoznajte tak umelcov a ich diela priamo na mieste, kde vznikajú.

Ilustračný obrázok k článku Cvernovka otvorí svoje brány na novej adrese už prvého mája!
9
Galéria
Zdroj: Nadácia Cvernovka

Cvernovka je presťahovaná! Umelecké ateliéry zložené z výtvarníkov, fotografov, filmárov, dizajnérov, vydavateľov, hudobníkov, architektov a ďalších kreatívnych remesiel, ktoré sa v júli minulého roka vysťahovali z bývalej Cvernovky na Páričkovej ulici v Bratislave, pokračujú vo svojej tradícii aj na novej adrese.

Centrum kultúry otvára

„V budove bývalej školy na Račianskej 78 budú môcť návštevníci nahliadnuť do priestorov viac ako 40-tich ateliérov a spoznať tak umelcov a ich diela priamo na mieste, kde vznikajú,“ Bratislava24.sk za tím Nadácie Cvernovka informovala Katarína Hudáková.

Svoje diela vystavia Patrícia Koyšová, Matúš Lelovský, Tomáš Klepoch, Peter Cvik, Matej Fabian, Andrea Kopecká, Emil Drličiak či fotografi Boris Németh a Peter Gall. V rámci programu ateliérov sa tiež uskutoční niekoľko workshopov, cvičenie jógy a pre rodičov s deťmi bude k dispozícii detský kútik.

„V areáli “Novej Cvernovky” budú koncerty kapiel a literárny Čau o piatej s Robom Rothom. Ako headlineri hudobného programu vystúpia Chiki-liki tu-a vo večernej časti B-Complex,“ priblížila Hudáková. Kompletný program nájdete na oficiálnej webstránke alebo TU. Počas podujatia budú v priestoroch rozmiestnené infopointy s navigátormi, kde bude pre návštevníkov k dispozícii mapa s programom. Ateliéry sa uzatvárajú o 22:00 hod., kultúrny program pokračuje do 4:00 hod.

Cvernovkári odporúčajú návštevníkom ekologické spôsoby dopravy (MHD – počas predĺženého víkendu obmedzená, bicykel, pešo), no ak sa inak nedá, parkovanie bude k dispozícii pred areálom bývalej Palmy na Račianskej 76 a pred železničnou stanicou Bratislava-Predmestie (cca 200 metrov od hlavného vstupu).

Cvernovka sa chystá na otvorenie
9
Galéria
Zdroj: Nadácia Cvernovka
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM