ts Rôzne

Cvernovka buduje nové kultúrne centrum. Pomôcť môžete aj vy!

Nadácia Cvernovka intenzívne pracuje na úprave a renovácii nového kreatívneho centra, ktorým bude budova bývalej župnej chemickej školy.

Ilustračný obrázok k článku Cvernovka buduje nové kultúrne centrum. Pomôcť môžete aj vy!
Zdroj: Nadácia Cvernovka

Umelci z bratislavskej Cvernovky nájdu svoj nový domov v budove bývalej župnej chemickej školy na Račianskej ulici. V týchto dňoch zháňajú finančnú podporu a zároveň robia nábor dobrovoľníkov.

„Tešíme sa z nových priestorov bývalej školy na Račianskej. Aby sme sa stihli včas presťahovať, je potrebné budovu a pozemok vypratať a skultivovať,“ vysvetľuje správca nadácie Braňo Čavoj.

Atraktívnej letnej brigády sa môže zúčastniť každý, komu na projekte záleží a chce pomôcť. Stačí predtým vyplniť formulár, aby „cvernovkári“ vedeli, ako vás kontaktovať.

Pomôcť môžete dvomi spôsobmi. Buď prispejete finančnou čiastkou alebo sa zúčastníte brigády, v rámci ktorej pomôžete s kosením areálu či vypratávaním a čistením nových priestorov.

Peniaze, ktoré sa nadácii podarí vyzbierať, použije na kosenie a ošetrenie drevín, čistenie areálu od odpadkov a náletovej zelene, drvenie zelenej masy – náklady na prevádzku mulčovača, vypratávanie a čistenie školy, sanáciu omietok a repas poškodených podláh, ako aj prenájom kontajnerov, odvoz a likvidáciu odpadu na skládku.

Kreatívne centrum

Poslanci zastupiteľstva Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) na júnovom pracovnom zasadnutí schválili prenájom areálu bývalej Strednej odbornej školy chemickej na Račianskej 78 Nadácii Cvernovka, za účelom vytvorenia kreatívneho centra. Toto uznesenie správoplatnil svojím podpisom predseda BSK.

„Z bývalej školy, ktorá odchovala generácie mladých, sa tak stane kreatívne centrum celého regiónu. Opustená škola tak znova ožije,“ vyjadril sa predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.

Predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo podpísal uznesenie, ktorým poslanci župného zastupiteľstva schválili prenájom areálu bývalej SOŠ chemickej Nadácii Cvernovka. Podpis nájomnej zmluvy je vo finálnej fáze, je to otázka najbližších dní, maximálne dvoch týždňov.

Čítajte aj: Ktorá bratislavská novostavba sa vám páči?

Cvernovka sa sťahuje
4
Galéria
Zdroj: Nadácia Cvernovka
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM