Adriana Banásová Správy

Čunovo zaplatí za likvidáciu čiernych skládok tučnú sumu - takmer 100 000 eur

Takmer 100.000 eur od Environmentálneho fondu, ktoré dostala bratislavská mestská časť Čunovo na likvidáciu piatich čiernych skládok v jej katastrálnom území, musí obec použiť do konca novembra 2015. Informovala starostka Gabriela Ferenčáková.

Ilustračný obrázok k článku Čunovo zaplatí za likvidáciu čiernych skládok tučnú sumu - takmer 100 000 eur
Zdroj: TASR

„My už máme vysúťaženú firmu, takže ihneď po podpísaní zmluvy môžeme začať odvážať odpad," uviedla Ferenčáková s tým, že časový priestor je menší problém, ako nájsť spôsob, aby v katastrálnom území Čunova onedlho nevyrástli ďalšie nelegálne skládky odpadu.

„Budeme musieť osloviť mestskú políciu, aby tam robila v priebehu dňa častejšie kontroly. Fotopasce sa nám neosvedčili," dodala starostka.

Problém s nelegálnymi skládkami komunálneho odpadu majú dlhodobo aj ďalšie mestské časti v prihraničnej oblasti, potvrdil starosta Jaroviec Pavel Škodler.

„Pokiaľ vlastník pozemku vystaví prehlásenie, že nie je pôvodcom odpadu, že z jeho uloženia na svojom pozemku nemá žiadny zisk a je to deklarované ako komunálny odpad, tak je našou povinnosťou ho zlikvidovať,“ dodal Škodler.

ilustračná foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM