Správy

Cudzinci sa môžu zúčastniť bezplatných kurzov slovenčiny

Bezplatné lekcie sú určené pre začiatočníkov i mierne pokročilých. Zvlášť budú mať kurzy cudzinci zo slovanských krajín a zvlášť tí, ktorí pochádzajú z ostatných krajín mimo EÚ.

Ilustračný obrázok k článku Cudzinci sa môžu zúčastniť bezplatných kurzov slovenčiny
Zdroj: TASR

Migračné informačné centrum (MIC) Medzinárodnej organizácie pre migráciu (IOM) v SR otvorí 15. mája v Bratislave a 4. júna v Košiciach ďalší cyklus Otvorených kurzov slovenského jazyka pre cudzincov z krajín mimo Európskej únie (EÚ). Bezplatné vzdelávacie lekcie sú určené pre začiatočníkov i mierne pokročilých.

Na kurzoch sa budú záujemcovia stretávať v popoludňajších a podvečerných hodinách. „Miestom výučby v Bratislave bude gymnázium C.S. Lewisa v bratislavskej Petržalke, v Košiciach hotel na Timonovej ulici,“ uvádza slovenská pobočka IOM na svojom webe.

Začiatočníci budú mať svoje kurzy v utorok a štvrtok, mierne pokročilí sa budú v Bratislave stretávať na hodinách v stredu, v Košiciach zasa v pondelok podvečer.

„Kurzy sú bezplatné, otvorené pre všetky vekové kategórie bez registrácie či vstupných testov,“ informuje IOM SR. Zvlášť budú mať kurzy cudzinci zo slovanských krajín a zvlášť tí, ktorí pochádzajú z ostatných krajín mimo EÚ.

Každá hodina má samostatnú tému, reflektujúcu situácie, do ktorých sa cudzinci dostávajú v bežnom živote, napríklad v banke, v obchode či u doktora. Bezplatné jazykové vzdelávanie pre cudzincov z tretích krajín organizuje MIC IOM od roku 2011.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM