Anabela Mikušiaková Rôzne

ČSOB Marathon prial prevažne cudzincom. V kategóriách nad 40 rokov sa im darilo lepšie ako domácim

Prvý aprílový víkend sa konal 11. ročník ČSOB Bratislava Marathon. V rámci hlavného programu sa okrem iných uskutočnil 42 kilometrov dlhý maratón.

Ilustračný obrázok k článku ČSOB Marathon prial prevažne cudzincom. V kategóriách nad 40 rokov sa im darilo lepšie ako domácim
Zdroj: Dnes24.sk

11. ročník ČSOB Marathon vyvrcholil v nedeľu 3. apríla. Možnosť odbehnúť si trasu dlhú 42,195 km si nenechali ujsť ani staršie ročníky.

V kategórii mužov od 40 do 49 rokov, ani o kategóriu vyššie, sa v prvej trojke neobjavilo slovenské meno. Mužov nad 60 rokov porazil Ján Hazucha s časom 3 hodiny, 28 minút a 43 sekúnd. 72 ročný Hazucha by sa tak umiestnil na prvom mieste aj v kategórii nad 70 rokov. Tá však nebola do ČSOB Marathon zaradená.

„Bolo to úžasné, aj atmosféra bola skvelá. Dnes to bol môj 21. maratón. Kedysi som ho zvládol za 3 hodiny a 16 minút,“ povedal 61 ročný účastník maratónu. Jeho tohtoročný čas 3 hodiny a 48 minút mu na víťazstvo nestačil.

Nežnejšiemu pohlaviu sa darilo na maratóne lepšie ako pánom. V kategórii žien od 40 do 49 rokov sa na druhom mieste umiestnila Slovenka Monika Píšová. Rovnako striebornú medailu získala aj Tamara Gaľová. Tá bodovala v kategórii žien od 50 do 59 rokov.

„ČSOB maratón som bežala už päťkrát. Tento rok, bohužiaľ, s najslabším časom. Od môjho osobného rekordu to bolo tento rok horšie o takmer štyri desiatky minút. V mojom veku to však už lepšie nebude,“ smutne komentuje 58 ročná účastníčka, ktorá sa vo svojej kategórii neumiestnila.

V najvyššej kategórii, ženy nad 60 rokov, bodovala 61 ročná Slovenka Etela Horváthová s časom 3 hodiny a 58 minút. „Cítim sa výborne,“ poznamenala Horváthová pri preberaní cien.

Prečítajte si tiež: O Bratislavský maratón je stále väčší záujem. Počet prihlásených ras­tie

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM